• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Partnerattiecību fonda ienākšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.1998., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vienotā tranzīta tarifa grozījumiem un papildinājumiem

Vēl šajā numurā

21.01.1998., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Partnerattiecību fonda ienākšanu Latvijā

Vakar, 20.janvārī, Rīgā preses konferencē ASV Starptautiskās attīstības aģentūras pārstāvis Roberts Maushammers un Sorosa fonda-Latvija izpilddirektore Vita Tērauda informēja par jaunā Baltijas un Amerikas partnerattiecību fonda (BAPF) paredzēto darbību Latvijā — par fonda nodibināšanu piektdien, 16. janvārī, ASV un Baltijas valstu hartas parakstīšanas ceremonijā paziņoja ASV prezidents Bils Klintons. Tas ir principiāli jauns ASV valdības un arī privātpersonu atbalstīts fonds, kura mērķis ir veicināt ar demokrātijas un tirgus ekonomikas ieviešanu saistītās reformas Baltijas valstīs.

BAPF tiks iesākts jau šī gada sākumā ar 15 miljonu ASV dolāru pamatkapitālu — pa 7,5 miljoniem dolāru no ASV Starptautiskās attīstības aģentūras (USAID) un Sorosa atvērtās sabiedrības institūta. Fondam ASV būs neatkarīga valde - tās sastāvs tikšot izveidots un paziņots drīzumā. Valde vadīs atsevišķo valstu programmas sadarbībā ar vietējiem Sorosa atvērtās sabiedrības institūta fondiem un BAPF programmas padomēm Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Paredzēts, ka fonds darbosies desmit gadus. Latvijā Baltijas un Amerikas partnerattiecību fonda programmas pārzinās un realizēs Sorosa fonds - Latvija.

“Šī ir pirmā organizācija, kas apvienos ASV valdības un privāto organizāciju līdzekļus, “ žurnālistiem preses konferencē uzsvēra ASV Starptautiskās attīstības aģentūras pārstāvis Roberts Maushammers. Viņš arī atzina, ka ASV un Baltijas valstu hartas parakstīšana bijis ļoti piemērots mirklis, lai reāli uzsāktu šī sarežģītā projekta īstenošanu. BAPF sniegs tehnisko palīdzību, mācību programmas un subsīdijas projektu realizēšanai turpmākajos desmit gados, lai veicinātu jau tā iespaidīgo pilsoņu apvienību izaugsmi katrā no valstīm — tādējādi demokrātiskās pārmaiņas nonāktu līdz katra cilvēka ikdienai.

“Cilvēkiem, kas apvienojušies brīvprātīgās partnerattiecībās, ir aktīvi jāpiedalās kopīgo problēmu risināšanā. BAPF centīsies stiprināt nevalstisko organizāciju spēju atrisināt sociālās un ekonomiskās problēmas pašām ar savu darbību un, kur tas būs pieņemams, cenšoties ietekmēt izmaiņas sabiedrības politikā. Fonds palīdzēs arī nostiprināt šo organizāciju vadību un atbalstīs to izaugsmei labvēlīgas vides izveidi. Spēcīgas biedru organizācijas ir demokrātiskas sabiedrības mugurkauls,” teica R.Maushammers.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!