• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 25. jūlija saistošie noteikumi Nr. 26 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2014.gada 10.jūlija saistošajos noteikumos Nr.19 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pilsētas izglītības iestādēs"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2019., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/op/2019/166.38

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

16.08.2019., Nr. 166

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 26

Pieņemts: 25.07.2019.

OP numurs: 2019/166.38

2019/166.38
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.26

Jūrmalā 2019.gada 25.jūlijā (prot. Nr.10, 7.p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2014.gada 10.jūlija saistošajos noteikumos Nr.19 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pilsētas izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu,
Izglītības likuma
17.panta trešās daļas 11.punktu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2014.gada 10.jūlija saistošajos noteikumos Nr.19 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pilsētas izglītības iestādēs" ("Latvijas Vēstnesis", 201 (5261), LV 169 (5229)) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Tiesības saņemt ēdināšanas maksas atvieglojumus ir visiem sporta profesionālās ievirzes izglītības programmu īstenošanai paredzēto sacensību, ja tās notiek citā pašvaldībā Latvijas teritorijā, un nometņu dalībniekiem šo noteikumu 7.punktā un 8.punktā noteiktajā apmērā."

2. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Sporta profesionālās ievirzes izglītības programmu īstenošanai paredzēto sacensību un nometņu dalībniekiem, ja tās notiek citā pašvaldībā Latvijas teritorijā, atbilstoši iepirkuma procedūras rezultātiem, bet ne vairāk kā:

7.1. vienas dienas sacensībās vai dienas nometnēs – nepārsniedzot 4,50 euro dienā;

7.2. vairāku dienu sacensībās vai diennakts nometnēs – nepārsniedzot 11,00 euro diennaktī."

3. Svītrot 8.punktā vārdu "vasaras".

4. Aizstāt 8.1.apakšpunktā skaitli "3,50" ar skaitli "4,50".

5. Aizstāt 8.2.apakšpunktā skaitli "7,00" ar skaitli "11,00".

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 25.jūlija saistošajiem noteikumiem Nr.26 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2014.gada 10.jūlija saistošajos noteikumos Nr.19 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pilsētas izglītības iestādēs""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz sporta profesionālās ievirzes izglītības programmu īstenošanai paredzēto sacensību un nometņu dalībnieku ēdināšanas maksas atvieglojuma apmēra palielināšanu, gadījumos, kad sacensības vai nometnes tiek organizētas citā pašvaldībā Latvijas teritorijā. Īstenojot sporta profesionālās ievirzes izglītības programmas sporta nometnes izglītojamajiem tiek organizētas ne tikai Jūrmalas pilsētā, bet arī citās pašvaldībās.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Jūrmalas pilsētas domes 2014.gada 10.jūlija saistošajos noteikumos Nr.19 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pilsētas izglītības iestādēs" sporta profesionālās ievirzes izglītības programmu īstenošanai paredzēto sacensību dalībnieku ēdināšanas maksas atvieglojuma apmērs, gadījumos, kad sacensības notiek citā pašvaldībā Latvijas teritorijā, ir noteikts ne vairāk kā 3,50 euro vienas dienas sacensībās un ne vairāk kā 7,00 euro vairāku dienu sacensībās.

Kopš minēto saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīža ēdināšanas pakalpojumu cenas ir pieaugušas. Jūrmalas pašvaldībai nav iespēja regulēt pakalpojumu izmaksas citās pašvaldībās, sporta sacensību un nometņu dalībnieku ēdināšanai tiek izmantots sacensību organizatoru piedāvātais ēdināšanas pakalpojums vai nometņu tuvumā esošo ēdināšanas uzņēmumu pakalpojums. Lai gan pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem kopš 2014.gada patēriņa cenu pārmaiņas (inflācija) ir 9,7%, bet pakalpojumu cenu – 11,2%, Jūrmalas Sporta skola, 2019.gadā veicot cenu aptauju pilsētās, kurās paredzētas sporta nometnes un sacensības, ir secinājusi, ka aizvien sarežģītāk ir atrast ēdināšanas pakalpojumu vienas dienas sacensībām un nometnēm nepārsniedzot 3,50 euro vienai personai, bet vairāku dienu sacensībām un nometnēm ēdināšanas pakalpojums ar iekļautām brokastīm, pusdienām un vakariņām ir robežās no 8,00 euro līdz 12,00 euro dienā vienai personai.

Izbraukuma nometņu galvenais uzdevums ir sportistiem veicināt un attīstīt iemaņas trenēties un augstā līmenī startēt sev netradicionālos apstākļos, prom no ierastās vides, pilnībā nododoties treniņu procesam (rīta rosme, 2 treniņi dienā, audzināšanas darbs). Izbraukuma diennakts treniņnometnes veicina komandas gara saliedēšanu, pieradina izglītojamos pašiem par sevi parūpēties un iztikt bez vecāku gādības, kas ir pietuvināta situācija vairāku dienu izbraukuma sacensību turnīriem.

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2009.gada 1.septembra noteikumu Nr.981 "Bērnu nometņu organizēšanas un darbības kārtība" 10.4.apakšpunktā noteikto, nometnes darbības laikā organizētājam jānodrošina dalībnieku ēdināšana, ievērojot veselīga uztura ieteikumus un pārtikas apritē noteiktās higiēnas prasības. Jūrmalas pilsētas domes 2014.gada 10.jūlija saistošie noteikumi Nr.19 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pilsētas izglītības iestādēs" nosaka, ka ēdināšanas maksas atvieglojumi jānodrošina visiem izglītojamajiem Jūrmalas pilsētas pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs, tai skaitā, sporta profesionālās ievirzes izglītības programmu īstenošanai paredzēto sacensību dalībniekiem un sporta profesionālās ievirzes izglītības programmu nometņu dalībniekiem. Ņemot vērā minēto, ar saistošajiem noteikumiem tiek noteikti ēdināšanas maksas atvieglojumi nometņu dalībniekiem, ja nometnes tiek organizētas arī citā pašvaldībā Latvijas teritorijā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 12 mēnešu periodā plānoti papildu pašvaldības budžeta līdzekļi:

1. Sporta profesionālās ievirzes izglītības programmu vienas dienas sacensību vai nometņu dalībnieku ēdināšanai līdz 6463,00 euro apmērā.

2. Sporta profesionālās ievirzes izglītības programmu vairāku dienu sacensību vai nometņu dalībnieku ēdināšanai līdz 11 704,00 euro apmērā.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādes, kas īsteno sporta profesionālās ievirzes izglītības programmas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ir notikušas ar ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem Valmieras, Liepājas un Engures novada pašvaldībās, kā arī saistošie noteikumi izskatīti Izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!