• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2019. gada 8. augusta saistošie noteikumi Nr. 12 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2016.gada 7.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.12 "Saistošie noteikumi par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta tirdzniecība Jēkabpils pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2019., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/op/2019/166.37

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 26

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2014.gada 10.jūlija saistošajos noteikumos Nr.19 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pilsētas izglītības iestādēs"

Vēl šajā numurā

16.08.2019., Nr. 166

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 08.08.2019.

OP numurs: 2019/166.37

2019/166.37
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12

Jēkabpilī 2019.gada 8.augustā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2016.gada 7.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.12 "Saistošie noteikumi par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta tirdzniecība Jēkabpils pilsētā"

APSTIPRINĀTS
ar Jēkabpils pilsētas domes 08.08.2019.
lēmumu Nr.337 (prot. Nr.21, 7.§)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 12.maija
noteikumu Nr.440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem,
kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības
organizēšanas kārtību" 8. un 9.punktu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2016.gada 7.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.12 "Saistošie noteikumi par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta tirdzniecība Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 70) šādus grozījumus:

Papildināt saistošos noteikumus ar II1 nodaļu šādā redakcijā:

"II.1 Kārtība, kādā tiek organizēta ielu tirdzniecība gadatirgos

5.1 Kārtība nosaka tirdzniecības organizatora, kā arī tirdzniecības dalībnieku pienākumus ielu tirdzniecības norises laikā gadatirgos, kurus organizē Pašvaldība (turpmāk – Pasākums).

5.2 Par tirdzniecības dalībnieku Pasākumā var būt gan fiziskā, gan juridiskā persona un kuras tiek reģistrētas šādā prioritārā secībā:

5.21. amatu meistari – individuālos latviešu tradicionālās un mūsdienu lietišķās mākslas dekoratīvu un ikdienā lietojamu priekšmetu izgatavotāji, kuri izstrādājumus gatavo pašrocīgi, izmantojot idejas, kas gūtas no latviešu tautas arheoloģiskā un etnogrāfiskā mantojuma (keramika, stikla apstrāde, pinumi, metālkalumi, ādas apstrāde, kokapstrāde, etnogrāfiskas un mūsdienīgas rotas, austi tekstila izstrādājumi, adījumi, tamborējumi, šuvumi, izšuvumi, filcējumi, batikas, individuāli ražoti tekstila izstrādājumu izejmateriāli – lins, vilnas dzija u.c.);

5.22. Latvijas lauku saimniecībās audzētas lauksaimniecības produkcijas (ķirbji, āboli, ogas u.c.), augļu, ogu, dārzeņu pārstrādes produktu (sukādes, sīrupi, ievārījumi u.c.), piena, gaļas, maizes, zivju un to pārstrādes produktu, biškopības produktu un konditorejas izstrādājumu ražotāji, un dabiskās kosmētikas, pirts lietu (ķermeņa kopšanas līdzekļi, pirts piederumi) individuālie ražotāji;

5.23. citi tirgotāji.

5.3 Pieteikties dalībai Pasākumā var tikai elektroniski, aizpildot tiešsaistes pieteikuma formu jekabpils.lv/gadatirgus.

5.4 Pieteikumu reģistrācija tirdzniecībai tiek aktivizēta mēnesi pirms Pasākuma (tiek norādīta Pasākuma vieta un laiks), un slēgta divas dienas pirms Pasākuma dienas.

5.5 Tirdzniecības vieta tiek apstiprināta, tiklīdz saņemta maksa par dalību Pasākumā.

5.6 Kā apstiprinājumu par dalību gadatirgū, tirdzniecības dalībnieks no Pašvaldības saņem tirdzniecības atļaujas kopiju pieteikumā norādītajā elektroniskajā pastā.

5.7 Maksājums tiek veikts avansā, pamatojoties uz Pašvaldības nosūtītu elektronisko pastu. Ja tirdzniecības dalībnieks nav veicis apmaksu noteiktā termiņā, tirdzniecības vieta netiek apstiprināta.

5.8 Pašvaldības noteiktajā zonējumā, noteiktās vietās, tirdzniecības dalībniekiem tiks piedāvāts elektrības pieslēgums. Tirdzniecības dalībniekam pieteikumā jānorāda nepieciešamā jauda, kā arī līdzi jāņem savi elektrības vadu pagarinātāji.

5.9 Ja tirdzniecības dalībnieks neievēro Pašvaldības prasības attiecībā uz vietas iekārtošanu, vizuālo noformējumu vai arī piedalās tirdzniecībā ar precēm, kas neatbilst pieteikumā norādītajām precēm, Pašvaldība ir tiesīga liegt tirdzniecības iespējas un izraidīt tirdzniecības dalībnieku no tirdzniecības vietas. Šajā gadījumā tirdzniecības dalībnieks zaudē tiesības veikt tirdzniecību Pasākumā un veiktie maksājumi netiek atgriezti.

5.10 Pašvaldība ir tiesīga atteikt dalību tirdzniecībā gadījumā, kad pieteiktais preču veids jau ir pietiekamā daudzumā un tirdzniecības vietu skaits ir ierobežots."

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Kraps

 

Jēkabpils pilsētas domes 2019.gada 8.augusta saistošo noteikumu Nr.12 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2016.gada 7.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.12 "Saistošie noteikumi par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta tirdzniecība Jēkabpils pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Gada laikā Pašvaldība rīko vairākus gadatirgus, kuros dalībnieku skaits ir virs 150 dalībniekiem šādā pasākumā. Līdz ar to ir nepieciešama vienkāršāka pieteikšanās kārtība pasākumam.
2. Īss projekta satura izklāsts Jēkabpils pilsētas pašvaldībā ar katru gadu tiek izsniegtas arvien vairāk tirdzniecības atļauju. 2017.gadā ir izsniegtas 720, 2018.gadā 821. Vairāk kā puse apmēram 60% no izsniegtajām atļaujām ir atļaujas, kuras izsniegtas Pašvaldības rīkotajos gadatirgos. Līdz ar to ir nepieciešama vienkāršāka kārtība dalības pieteikšanai, kā arī nepieciešams ļoti ātri un operatīvi apstrādāt šo informāciju, lai apstiprinātu dalībai tirdzniecības dalībnieku.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Netiek prognozēta palielināta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.
5. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Kraps

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!