• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas starptautiskie līgumi- iznākusi 9. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1997., Nr. 211 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs starp diviem augustiem

Vēl šajā numurā

26.08.1997., Nr. 211

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas starptautiskie līgumi — iznākusi 9.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas Latvijas Republikas šā gada starptautisko līgumu kārtējā, 9. burtnīca, kas tapusi “Latvijas Vēstneša” mazās poligrāfijas apgādā. Šajā 68 lappušu izdevumā ievietots viens starptautiskais dokuments — 1965. gada 18. marta Konvencija par ieguldījumu strīdu izšķiršanu starp valstīm un citu valstu pilsoņiem (latviešu un angļu valodā).

Šī Konvencija noslēgta, ņemot vērā starptautiskās sadarbības nepieciešamību ekonomiskās attīstības sekmēšanā, kā arī paturot prātā iespēju, ka var rasties strīdi sakarā ar šādu ieguldījumu starp Līgumslēdzējām valstīm un citu Līgumslēdzēju valstu pilsoņiem, un pievēršot īpašu nozīmi starptautisko samierināšanas vai arbitrāžas iespēju nodrošināšanai, kuras var izmantot Līgumslēdzējas valstis, lai iesniegtu šādus strīdus. Konvencijā noteikta Ieguldījumu strīdu izšķiršanas starptautiskā centra izveidošanas kārtība un jurisdikcija, samierināšanas lietu izskatīšana un arbitrāža; samierinātāju un arbitru aizstāšana un diskvalifikācija; lietas izskatīšanas vieta un izmaksas. Latvijas Republikas Saeimā šā gada pavasara sesijas pēdējā sēdē, 19. jūnijā, līdz ar šo Konvenciju ir ratificēts arī tās Administratīvais un finansu nolikums, Arbitrāžas lietu izskatīšanas procesuālie noteikumi, Procedūras noteikumi samierināšanas un arbitrāžas tiesas procesa ierosināšanai un Samierināšanas noteikumi.

Interesenti šo starptautisko līgumu burtnīcu var nopirkt laikraksta redakcijā (Bruņinieku ielā 36), avīzes sludinājumu un reklāmas daļā (Bruņinieku ielā 41), kā arī “Latvijas Vēstneša” kioskā (Bruņinieku un K. Barona ielas krustojumā). Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!