• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs starp diviem augustiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1997., Nr. 211 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nāk Latviešu vīri mājās, uz savu Tēvuzemi

Vēl šajā numurā

26.08.1997., Nr. 211

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Mēs starp diviem augustiem\:

1991.—1997.—1991.

Piektdien, 22. augustā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis piedalījās 1991. gada augusta notikumu sestās gadadienas atceres svinīgajā pasākumā Iekšlietu ministrijā, kura laikā Valsts prezidents pasniedza Triju Zvaigžņu ordeņa zelta goda zīmes šādiem 1991. gada augusta barikāžu dienu dalībniekiem: Ziedonim Čeveram, Jānim Apelim, Aivaram Grigulim, Jurim Rekšņam, Ilgonim Heinackim, Andrim Bunkam, Jurim Jasinkevičam, Jānim Zalpēteram.

“Es vēlētos, lai nevienam no jums un arī citiem nebūtu nekādu kritisku pārdomu par to, vai barikāžu dienas bija pilnvērtīgas no varonības viedokļa, vai tās bija izšķirošas, vai mēs pratām vai nepratām pastāvēt par sevi, vai mēs bijām pietiekami pārliecināti par savu nākotni. Jā, mēs bijām. Mēs pratām un pastāvējām. Vai mēs protam šīs dienas iezīmēt savas valsts vēsturē tā, lai tās tiktu pieminētas ar godu pēc gadiem piecdesmit, simt un varbūt vēl vairāk? Manuprāt, ne visai. Vēl joprojām valda zināma skepse ne tikai par šīm dienām, bet arī par citiem jautājumiem, un domāju, ka tas mums visiem par labu nenāk,” uzrunājot svinīgā pasākuma dalībniekus, teica Valsts prezidents.

G.Ulmanis atzina, ka lielākā daļa Iekšlietu ministrijas darbinieku augusta dienās zināja, ko dara un ko vēlas sasniegt. “Man ir patīkami apzināties, ka pēc sešu gadu ilgas klusēšanas es saņēmu priekšlikumu par Iekšlietu ministrijas darbinieku apbalvošanu. Šodien šis augstais valsts apbalvojums pienākas cilvēkiem ne par to, ko viņi šodien dara, un ne par viņu zvaigznēm un uzplečiem vai kādiem citiem tituliem. Tas tiek pasniegts ierindas pārstāvjiem, tobrīd karavīriem, kuri prata atrast savu stāju un savu darbības virzienu tajās grūtajās dienās,” uzsvēra Valsts prezidents, atzīmējot, ka joprojām tiek gaidīti priekšlikumi augusta dienu dalībnieku apbalvošanai, jo ir pārliecināts par šādu kandidātu esamību.

Valsts prezidenta preses dienests

Ceļā uz valsts un katra pilsoņa Augsto goda vietu — Brīvības pieminekli

1991.gada augusta notikumu 6. gadadienas reizē Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta goda zīmes — no Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa rokām: iekšlietu ministram Ziedonim Čeveram, ģenerālim Jānim Apelim, Jurim Jasinkevičam, Aivaram Grigulim ...

... Ilgonim Heinackim, Andrim Bunkam ...

... Jurim Rekšņam ...

un Jānim Zalpēterim. Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!