• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 23. decembra noteikumi Nr. 803 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 25.augusta noteikumos Nr.693 "Noteikumi par mērīšanas līdzekļu kalibrēšanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2014., Nr. 257 https://www.vestnesis.lv/op/2014/257.42

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.804

Grozījums Ministru kabineta 2014.gada 11.februāra noteikumos Nr.95 "Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām"

Vēl šajā numurā

30.12.2014., Nr. 257

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 803

Pieņemts: 23.12.2014.

OP numurs: 2014/257.42

2014/257.42
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 39 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.803

Rīgā 2014.gada 23.decembrī (prot. Nr.72 4.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 25.augusta noteikumos Nr.693 "Noteikumi par mērīšanas līdzekļu kalibrēšanu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par mērījumu vienotību"
6.panta otro daļu, 10.1 panta sestās daļas 1.punktu un
 likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2008. gada 25. augusta noteikumos Nr. 693 "Noteikumi par mērīšanas līdzekļu kalibrēšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 134. nr.; 2010, 115. nr.; 2011, 143. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par mērījumu vienotību" 6. panta otro daļu, 10.panta sestās daļas 1. punktu un likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7. panta pirmo daļu".

2. Izteikt 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka prasības mērīšanas līdzekļiem un mērīšanas līdzekļu metroloģiskās kontroles kārtību, tajā skaitā kārtību, kādā tiek veikta mērīšanas līdzekļu ārpuskārtas kalibrēšana."

3. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Mērīšanas līdzekļus kalibrē laboratorijas, kuras akreditētas nacionālajā akreditācijas institūcijā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu akreditētas kalibrēšanas laboratorijas (turpmāk – laboratorija)."

4. Izteikt 6. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"6. Laboratorija:".

5. Aizstāt 6.2.2. apakšpunktā vārdu "institūcijas" ar vārdu "laboratorijas".

6. Svītrot 7. punktu.

7. Papildināt noteikumus ar 7.1, 7.2, 7.3, 7.4 un 7.punktu šādā redakcijā:

"7.1 Ja pēc Patērētāju tiesību aizsardzības centra (turpmāk – centrs) pieprasījuma tiek veikta mērīšanas līdzekļa ārpuskārtas kalibrēšana:

7.1. mērīšanas līdzekļa lietotājs nekavējoties pārtrauc mērīšanas līdzekļa lietošanu un tas tiek izņemts no lietošanas vietas;

7.2. centra amatpersona mērīšanas līdzekli (ja to pieļauj mērīšanas līdzeklis) iepako tā, lai tas netiktu bojāts, un iepakojumu aizzīmogo (aizplombē). Iepakojumam piestiprina uzlīmi (uzlīmes), kurā norādīts centra nosaukums un centra amatpersonas piešķirtais izņemtā mērīšanas līdzekļa identifikācijas kods;

7.3. centra amatpersona par mērīšanas līdzekļa izņemšanu sastāda aktu divos eksemplāros (pa vienam eksemplāram centram un mērīšanas līdzekļa lietotājam), aktā norādot šādu informāciju:

7.3.1. akta numurs, sastādīšanas vieta, datums un laiks;

7.3.2. lietošanas vietas nosaukums un adrese, komersanta reģistrācijas numurs un juridiskā adrese, fiziskajām personām – vārds, uzvārds un deklarētās dzīvesvietas adrese;

7.3.3. izņemšanas pamatojums;

7.3.4. mērīšanas līdzekļa tips, apzīmējums, ražotāja piešķirtais identifikācijas numurs;

7.3.5. summēto rādījumu vērtības, ja mērīšanas līdzeklim ir rādījumus summējoša indikācijas ierīce;

7.3.6. šo noteikumu 7.2. apakšpunktā minētais identifikācijas kods;

7.4. centra amatpersona nodod mērīšanas līdzekli laboratorijā ārpuskārtas kalibrēšanai.

7.2 Ja mērīšanas līdzekļa lietotājs saskaņā ar šo noteikumu 7.1. apakšpunktu pārtrauc mērīšanas līdzekļa lietošanu, bet nav iespējama mērīšanas līdzekļa izņemšana no tā lietošanas vietas:

7.1. centra amatpersona uzliek mērīšanas līdzeklim (ja to pieļauj mērīšanas līdzeklis) šo noteikumu 7.2. apakšpunktā minēto uzlīmi (uzlīmes) tā, lai nepieļautu mērīšanas līdzekļa lietošanu, kā arī, ja nepieciešams, tā metroloģiskos raksturojumus ietekmējošu regulēšanu;

7.2. centra amatpersona organizē ārpuskārtas kalibrēšanu mērīšanas līdzekļa lietošanas vietā.

7.3 Ja mērīšanas līdzekļa lietotājs nevar saskaņā ar šo noteikumu 7.1. apakšpunktu nekavējoties pārtraukt mērīšanas līdzekļa lietošanu:

7.1. centra amatpersona uzliek mērīšanas līdzeklim (ja nepieciešams) šo noteikumu 7.2. apakšpunktā minēto uzlīmi (uzlīmes) tā, lai nepieļautu mērīšanas līdzekļa metroloģiskos raksturojumus ietekmējošu regulēšanu;

7.2. mērīšanas līdzekļa lietotājs 10 dienu laikā pēc centra norādījumu saņemšanas pārtrauc mērīšanas līdzekļa lietošanu, ja iespējams, izņem to no lietošanas vietas un par veiktajām darbībām paziņo centram;

7.3. centra amatpersonas veic šo noteikumu 7.punktā minētās darbības, ja mērīšanas līdzekli var izņemt no lietošanas vietas, vai arī organizē ārpuskārtas kalibrēšanu mērīšanas līdzekļa lietošanas vietā atbilstoši šo noteikumu 7.punktam.

7.4 Ja ārpuskārtas kalibrēšana paredzēta šo noteikumu pielikumā minētajām spirta, alkoholisko dzērienu un naftas produktu uzglabāšanas tvertnēm, mērīšanas līdzekļu lietotājs vienojas ar centru par ārpuskārtas kalibrēšanas termiņu, kas nepārsniedz 60 dienas no centra pieprasījuma saņemšanas dienas, lai tvertnes atbrīvotu no tajās ielietajiem produktiem. Pirms organizēt mērīšanas līdzekļu ārpuskārtas kalibrēšanu atbilstoši šo noteikumu 7.2. apakšpunktam, centrs izvērtē, vai tā ir lietderīga, pamatota, samērīga un nerada būtisku administratīvo slogu attiecīgā mērīšanas līdzekļa lietotājam.

7.5 Ja mērīšanas līdzeklis izņemts no lietošanas vietas, trīs darbdienu laikā pēc ārpuskārtas kalibrēšanas rezultātu saņemšanas centrs atdod mērīšanas līdzekli tā lietotājam."

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!