• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 17. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2001., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - intervijā Latvijas Radio ceturtdien, 19.jūlijā

Vēl šajā numurā

20.07.2001., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 17. jūlija sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — "LV" Nr. 109, 18.07.2001.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 16.februāra noteikumos Nr.48 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem".

Akceptēts rīkojums "Par finansu memorandu par Latvijas Republikas valdības un Eiropas Komisijas vienošanos par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta (ISPA) palīdzības piešķiršanu pasākumam "Cieto sadzīves atkritumu apsaimniekošana Ventspils reģionā", Latvija".

Akceptēti "Noteikumi par atkritumu sadedzināšanai un atkritumu sadedzināšanas iekārtu darbībai izvirzāmajām prasībām" , kuri nosaka prasības atkritumu sadedzināšanai, tai skaitā bīstamo atkritumu sadedzināšanai, kā arī prasības atkritumu sadedzināšanas iekārtu darbībai. Šie noteikumi attiecas uz: stacionāru vai mobilu tehnisko iekārtu vai aprīkojumu, kas paredzēts atkritumu termiskai pārstrādei, tai skaitā atkritumu sadedzināšanai, tos oksidējot, kā arī citiem atkritumu termiskās pārstrādes procesiem, tai skaitā pirolīzi, gazifikāciju vai plazmas procesiem, ja pārstrādes rezultātā radušās vielas pēc tam tiek sadedzinātas; stacionāru vai mobilu tehnisko iekārtu, kas paredzēta enerģijas vai noteikta veida materiālu ieguvei un kurā atkritumus izmanto kā pamata vai papildu degvielu, vai kurā veic atkritumu termisku pārstrādi, lai tos apglabātu; atkritumu sadedzināšanas un līdzsadedzināšanas iekārtu teritoriju, tai skaitā visām sadedzināšanas līnijām, atkritumu pieņemšanas, uzglabāšanas un iepriekšējas apstrādes vietām, sadedzināšanas iekārtas atkritumu, kurināmā un gaisa pievades iekārtām, katliem, izplūdes gāzu attīrīšanas iekārtām un notekūdeņu uzglabāšanas un attīrīšanas iekārtām; sadedzināšanas darbību kontroles un sadedzināšanas apstākļu monitoringa un reģistrācijas iekārtām un sistēmām.

Akceptēti noteikumi "Par A kategorijas piesārņojošas darbības un B kategorijas piesārņojošas darbības atkritumu sadedzināšanas iekārtām pieteikšanu, attiecīgas atļaujas izsniegšanu, pārskatīšanas kārtību un labāko pieejamo tehnisko paņēmienu lietošanu". Šie noteikumi nosaka: termiņu, līdz kuram operators iesniedz pieteikumu A kategorijas atļaujas vai B kategorijas atļaujas atkritumu sadedzināšanas iekārtai saņemšanai jaunai vai esošai piesārņojošai darbībai grafiku, pēc kura tiek izsniegtas A kategorijas atļaujas esošām piesārņojošām darbībām; maksimālo pārejas periodu, kurā jānodrošina ar labāko pieejamo tehnisko paņēmienu lietošanu saistīto atļaujas nosacījumu ievērošana; pieteikuma veidlapu un atļaujas veidlapu; kārtību, kādā pieprasāmas un izsniedzamas atļaujas; kārtību, kādā reģionālās vides pārvaldes pārskata atļaujas nosacījumus; kārtību, kādā sabiedrība var iepazīties ar pieteikumu un iesniegt savus priekšlikumus, kā arī iepazīties ar atļaujas nosacījumiem, monitoringa un pārbaudes rezultātiem; kārtību, kādā informējamas citas valstis gadījumos, kad iespējama piesārņojuma pārrobežu pārnese; termiņu, kādā operators informē reģionālo vides pārvaldi par darbības izmaiņu.

Akceptēta Latvijas ilgtermiņa ekonomiskā stratēģija. Ekonomikas ministrijai uzdots: informēt citas valsts un pašvaldību institūcijas, kā arī sabiedrību par ilgtermiņa stratēģijas pamatnostādnēm; reizi gadā aktualizēt ilgtermiņa stratēģiju un informēt Ministru kabinetu par progresu stratēģijas īstenošanā; turpmāk sekot līdzi, lai ilgtermiņa stratēģijas pamatnostādnes tiktu konsekventi ievērotas visos politikas plānošanas dokumentos.

Pieņemta zināšanai Finansu ministrijas (Valsts ieņēmumu dienesta) iesniegtā informācija par naftas produktu (degvielas) daudzuma kontroles un uzskaites sistēmas funkcionēšanu Eiropas Savienības valstīs un to, ka Eiropas Savienības direktīvas neparedz obligātu prasību ieviest elektronisku uzskaites sistēmu.  Pieņemta zināšanai finansu ministra Gundara Bērziņa sniegtā informācija, ka naftas produktu (degvielas) daudzuma kontroles un uzskaites elektroniskās sistēmas neieviešana neietekmēs akcīzes nodokļa naftas produktiem iekasēšanu.

Pieņemts zināšanai sniegtais ziņojums "Par pasažieru pārvadājumu ar autobusiem finansējumu".

Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegto izglītības sistēmas reformu plānu izmaksu efektivitātes paaugstināšanai nolemts neakceptēt. Izglītības un zinātnes ministrijai kopīgi ar Kultūras ministriju, Zemkopības ministriju un Labklājības ministriju uzdots turpināt precizēt projektu un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē saskaņotu jautājumu.

Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegto valsts programmas sociālo pedagogu un sociālo darbinieku sagatavošanai projektu nolemts neakceptēt. Izglītības un zinātnes ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju uzdots mēneša laikā precizēt projektu saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteikto un iesniegt Ministru kabinetā.

Akceptēts rīkojums "Par valsts īpašuma objektu privatizācijā gūto ienākumu izlietošanu 2001.gadā".  Ekonomikas ministrijai, Tieslietu ministrijai un Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātam uzdots valsts īpašuma objektu privatizācijā gūto ienākumu atskaitījumus ieskaitīt valsts pamatbudžetā atbilstoši Finansu ministrijas norādījumiem.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija "Par Valsts investīciju programmas projektu 2002.—2006.gadam" . Ņemot vērā Finansu ministrijas atzinumā ietverto izdevumu projektu investīcijām 2002.gadam, Ekonomikas ministrijai kopīgi ar ministrijām (sekretariātiem) uzdots triju nedēļu laikā precizēt priekšlikumus par katras ministrijas (sekretariāta) jaunajiem projektiem un iesniegt tos izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Aizsardzības ministriju uzdots izvērtēt iespējas budžeta programmai "Valsts aizsardzība, drošība un integrācija NATO " iedalītos līdzekļus izmantot atbilstošu investīciju projektu finansēšanai.

Pieņemta zināšanai Ministru prezidenta Andra Bērziņa sniegtā informācija par ministriju iesniegtajiem konceptuālajiem pieteikumiem par Latvijas Republikas Satversmes 81.panta piemērošanu . Pieņemti zināšanai iesniegtie priekšlikumi izdot Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā šādus Ministru kabineta noteikumus: "Grozījumi likumā "Par dzīvokļa īpašumu"" (iesniedzējs — Finansu ministrija), ministrijai uzdots redakcionāli precizēt likumprojektu un tā anotāciju; iesniedzējs — Iekšlietu ministrija: "Grozījumi likumā "Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ģimenes tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību"", ministrijai uzdots redakcionāli precizēt likumprojektu un tā anotāciju, kā arī izvērtēt nepieciešamību attiecīgo informāciju iesniegt Iedzīvotāju reģistram; "Grozījumi likumā "Par civilstāvokļa aktiem"", ministrijai uzdots redakcionāli precizēt likumprojektu un tā anotāciju, kā arī izvērtēt nepieciešamību attiecīgo informāciju iesniegt Iedzīvotāju reģistram; "Grozījums likumā "Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā"", ministrijai uzdots redakcionāli precizēt likumprojektu un tā anotāciju, kā arī noskaidrot, vai nav nepieciešams papildu ieraksts par to, ka Iedzīvotāju reģistra izziņa atzīstama par pierādījumu tiesā, pārejas noteikumos noteikt, ka personām, kurām ir attiecīga atzīme pasē, tā ir derīga līdz jaunas pases saņemšanai; "Grozījums Civillikumā"; "Grozījums Iedzīvotāju reģistra likumā". Finansu ministrijai un Iekšlietu ministrijai uzdots redakcionāli precizētos likumprojektus, to anotācijas (kurās iekļauts steidzamības pamatojums) līdz šā gada 5.augustam noteiktā kārtībā iesniegt Valsts kancelejā. Valsts kancelejai uzdots sagatavot likumprojektus izskatīšanai Koalīcijas padomē.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija "Dzelzceļa pasažieru pārvadājumu dotēšanas koncepcija". Satiksmes ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt Ekonomikas ministrijai un Finansu ministrijai iekļaušanai valsts investīciju programmā dzelzceļa dīzeļvilcienu atjaunošanas projektu. Valsts akciju sabiedrībai "Latvijas dzelzceļš" uzdots organizēt līgumu noslēgšanu ar Rīgas reģiona elektrovilcienu darbības zonas pašvaldībām par elektrovilcienu atjaunošanu, lai saglabātu elektrovilcienu kustības pašreizējo līmeni. Satiksmes ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā koncepcijas projektu par vienota maršruta tīkla aģentūras izveidi autobusu un dzelzceļa pasažieru pārvadāšanai.

Pieņemts zināšanai Satiksmes ministrijas iesniegtais konceptuālais ziņojums "Par līdzvērtīgas autoceļu lietošanas maksas nodrošināšanu visiem transportlīdzekļiem neatkarīgi no izmantojamās degvielas veida". Finansu ministrijai kopīgi ar Satiksmes ministriju uzdots līdz 2001.gada 1.oktobrim sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Valsts kancelejā likumprojektu "Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem"": paredzot akcīzes nodokli naftas gāzei; nosakot, ka akcīzes nodokļa maksātāju subjekti par naftas gāzi ir naftas produktu importētāji vai akcīzes preču noliktavas turētāji; paredzot, ka akcīzes nodoklis par naftas gāzi tiek noteikts Eiropas Savienības direktīvās esošā līmeņa apjomā un tā summa 60 % apmērā tiek novirzīta Valsts autoceļu fondā. Labklājības ministrijai un Satiksmes ministrijai uzdots līdz 2001.gada 1.novembrim sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Valsts kancelejā Ministru kabineta noteikumu projektu par gāzes balonu, ko izmanto gāzveida degvielas automobiļu barošanas sistēmās, periodisko pārbaužu un tehniskās uzraudzības kārtību un noteikumu projektu par ikgadējās tehniskās apskates prasībām automobiļiem, kuros kā degviela tiek izmantota gāze.

Pieņemta zināšanai iesniegtā informācija "Par ministriju un citu centrālo valsts iestāžu plānotajām un faktiski veiktajām kapitālajām iegādēm un kapitālajiem remontiem 2001.gada 1.ceturksnī".

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegtā informācija "Par Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu nepiemērošanu Igaunijas juridiskajām personām". Nolemts atbalstīt Finansu ministrijas sagatavoto Latvijas valdības nostāju jautājumā par konvencijas nepiemērošanu Igaunijas juridiskajām personām.

Pieņemta zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegtā informācija "Par subordinētā kapitāla piesaisti valsts akciju sabiedrībai "Latvijas Hipotēku un zemes banka"".

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra Aigara Kalvīša iesniegtā informācija par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" valdes paveikto 2000.gadā. Ekonomikas ministrijai uzdots turpmāk informāciju par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" valdes paveikto kārtējā gadā iesniegt pēc tam, kad saņemts auditoru atzinums un valsts pilnvarnieks izvērtējis jautājumu par valdes locekļu atbrīvošanu no atbildības par darbu iepriekšējā gadā.

Pieņemts zināšanai Labklājības ministrijas sagatavotais pārskats par pasākumu programmas demogrāfiskās situācijas uzlabošanai izpildi.

Pieņemts zināšanai Labklājības ministrijas iesniegtais ziņojums "Narkotikas un skolas vecuma jaunieši".  Labklājības ministrijai uzdots redakcionāli precizēt ziņojuma sadaļu "Profilaktiskie jeb preventīvie pasākumi" un iesniegt ziņojumu Valsts kancelejā. Labklājības ministrijai uzdots nodot ziņojumu Narkotiku kontroles un narkomānijas apkarošanas koordinācijas komisijai, lai tas tiktu izmantots prioritāšu izvirzīšanai un darbības virzienu narkomānijas profilaksei un apkarošanai izstrādāšanai.

Pieņemta zināšanai Zemkopības ministrijas iesniegtā informācija par Pasaules tirdzniecības organizācijas daudzpusējo lauksaimniecības sarunu gaitu .

Ministru kabinets izskatīja jautājumu "Priekšlikumi likumprojektam "Mājokļu valsts aģentūras likums"" .  Atzīts, ka nav lietderīga atsevišķa likumprojekta "Mājokļu valsts aģentūras likums" izstrādāšana. Tieslietu ministrijai, Finansu ministrijai un Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātam uzdots nodrošināt Publisko aģentūru likumā Ministru kabinetam doto uzdevumu izpildi un attiecīgos normatīvo aktu projektus sagatavot un noteiktā kārtībā līdz šā gada 1.septembrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā. Valsts kancelejai uzdots nosūtīt šo protokollēmumu Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

Jautājuma izskatīšanu par valsts akciju sabiedrības "Latvijas Krājbanka" privatizācijas gaitu nolemts atlikt. Ekonomikas ministrijai uzdots izpildīt Ministru kabineta 2001.gada 26.jūnija sēdē nolemto un iesniegt atbilstošu informāciju.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!