• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gods kalpot Latvijai, tās drošībai un spēkam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2001., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieci Slovēnijas Republikā

Vēl šajā numurā

13.07.2001., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gods kalpot Latvijai, tās drošībai un spēkam

NAT2.JPG (41447 BYTES)
NAT1.JPG (28584 BYTES)
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 12. jūlijā, Aizsardzības ministrijā tika inaugurēts Latvijas militārā pārstāvja NATO vietnieks drošības jautājumos virsleitnants Ivars Erčums (attēlā). Ceremonija iesākās ar valsts himnu.Uzrunu teica Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs :

— Mēs šodien esam sapulcējušies, lai atzīmētu ļoti priecīgu notikumu. Mūsu darbinieku saime Briselē tiek papildināta ar vēl vienu virsnieku — Ivaru Erčumu. Es gribētu teikt, ka viņa jaunie pienākumi, kurus I. Erčums sāks pildīt jau 16. jūlijā, būs saistīti ar jomu, kurā pavisam nesen esam sākuši ļoti aktīvi strādāt, lai ieviestu visas starptautisko organizāciju prasības informācijas drošības jautājumos. Tas ir ļoti atbildīgs darbs, un man ir liels prieks sveikt virsleitnantu Erčumu viņa jaunajā darbā. Viņa pieredze, dienot Bosnijā, gan arī darbs Drošības dienestā ir bijis sagatavošanās posms. Es ceru, ka arī turpmāk virsleitnants Erčums pildīs savus pienākumus tikpat labi kā līdz šim.

Virsleitnants Ivars Erčums teica:

— Dāmas un kungi! Es apsolu, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas valsts labklājībai, stiprinot tās drošību. Savus pienākumus es pildīšu pēc labākās sirdsapziņas.

Virsleitnants Ivars Erčums Nacionālajos bruņotajos spēkos dienē no 1993.gada. Jaunā Latvijas militārā pārstāvja vietnieka Briselē kompetencē būs jautājumi par fizisko drošību, informācijas drošību, sevišķā lietvedība, vēl citi jautājumi. Līdz šim šos pienākumus pildīja citi Latvijas pārstāvji NATO. Patlaban Latvijas Aizsardzības ministrijas misijā NATO, Briselē, darbojas militārais pārstāvis ZS pulkvedis Gundars Ābols, militārā pārstāvja vietnieks ZS majors Egīls Nīlenders un AM civilais pārstāvis NATO Mārtiņš Nilsons.

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!