• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas studentu apmaiņu ar programmām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2001., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - darba vizītē Austrijas Republikā

Vēl šajā numurā

04.07.2001., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas studentu apmaiņas programmām

Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecībā Rīgā var saņemt informāciju par Vācijas Akadēmiskā apmaiņas dienesta (VAAD) studentu apmaiņas programmām starp Vāciju un Latviju 2002./2003. studiju gadam.

Vācijas un Latvijas apmaiņas ietvaros 2000./2001. gadā VAAD un Latvijas partneri atbalstīja 233 latviešus un 64 vāciešus. Sešu augstskolu absolventi no Latvijas saņēma gada stipendijas un sāka zinātnisko tālākizglītību Vācijas augstskolās, 3 ģermānistikas studenti saņēma semestra stipendijas; līdztekus tam tika piešķirtas 15 stipendijas augstskolu vasaras kursiem. Ielūgumu uzturēties studijām saņēma 7 zinātnieki.

20 studentu grupai tika sagatavots informatīvs ceļojums pa Vāciju, resp., dota iespēja piedalīties studiju praksē partneraugstskolā. Tika atbalstītas 10 Vācijas un Latvijas augstskolu partnerattiecības, to ietvaros 29 augstskolu pasniedzēji un 16 studenti no Latvijas uzturējās Vācijā un 16 augstskolu pasniedzēji un 31 students no Vācijas uzturējās Latvijā.

VAAD ir Vācijas augstskolu kopīgi izveidota organizācija, kuras uzdevums ir veicināt augstskolu attiecības ar ārvalstīm, it īpaši studentu un zinātnieku apmaiņu. Tās programmas ir pieejamas visām valstīm un visām specialitātēm, tās vienādi var izmantot vācieši un ārvalstnieki. Līdztekus tam VAAD piedāvā dažādus pakalpojumus, piemēram, informatīvās un publikāciju programmas, kā arī sniedz konsultatīvo palīdzību un aprūpi, šādi atbalstot ārzemniekus augstskolās un pašu augstskolu ārvalstu aktivitātes. Tādējādi VAAD konsultatīvi iesaistās ārzemju kultūrpolitikas izveidē.

Vācijas vēstniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!