• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Albānijas, Bulgārijas, Horvātijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Maķedonijas, Rumānijas, Slovākijas un Slovēnijas ārlietu ministru paziņojums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2001., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Vācijas studentu apmaiņu ar programmām

Vēl šajā numurā

04.07.2001., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Albānijas, Bulgārijas, Horvātijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Maķedonijas, Rumānijas, Slovākijas un Slovēnijas ārlietu ministru paziņojums

1. Ministri apsprieda pēdējos jaunumus NATO paplašināšanas debatēs un ar gandarījumu atzīmēja alianses nepārprotamo apņemšanos turpināt kandidātvalstu uzaicināšanu Prāgas sammitā 2002. gadā.

2. Ministri atzinīgi novērtēja ASV prezidenta Džordža V.Buša runu Varšavā, kurā viņš izteica savu redzējumu par Eiropas drošību, un atzīmēja ASV prezidenta pirmās oficiālās vizītes Eiropā svarīgo nozīmi ASV — Eiropas attiecībās, kā arī pozitīvo ietekmi, ko atstājuši daudzu Eiropas valstu vadītāju paziņojumi, kuros izteikts atbalsts NATO paplašināšanai.

3. Ministri izteica pārliecību, ka NATO stingri ievēros principu par kopīgas drošības un stabilitātes zonas paplašināšanu Eiropā, neskatoties uz ģeogrāfiskiem un vēsturiskiem apstākļiem, un uzaicinās visas noteiktiem kritērijiem atbilstošas demokrātiskās valstis iestāties aliansē 2002. gadā.

4. Ministri norādīja, ka nenotiek alianses ekspansijas process, bet tās paplašināšana, kuras pamatā ir kopīgas vērtības un demokrātisku valstu iedzīvotāju brīvas gribas izpausme, un ka šis process ir visu interesēs un nav vērsts ne pret vienu valsti.

5. Ministri vēlreiz apstiprināja savu apņemšanos īstenot rīcības plānu dalībai NATO un piešķirt nepieciešamos finansu līdzekļus pilnīgai nacionālo mērķu sasniegšanai un sekmēt sapratni Viļņas grupas valstu starpā.

6. Ministri vienojās turpināt 2000. gadā Viļņā iesākto sadarbību un panākt, lai notiktu pastāvīga sadarbība sūtņu līmenī NATO dalībvalstu galvaspilsētās.

7. Ministri apstiprināja savu valstu prezidentu, valstu vadītāju un valdību nodomu sarīkot jauno demokrātisko valstu sammitu Sofijā, Bulgārijā, 2001. gada 5. oktobrī.

8. Ministri vienojās, ka premjerministru sanāksme notiks Bukarestē, Rumānijā, 2002. gada februārī/martā un augsta līmeņa sanāksme Rīgā, Latvijā, 2002. gada jūnijā/jūlijā, ko kopīgi rīkos Igaunija, Latvija un Lietuva. Ministri atzinīgi novērtēja Slovēnijas ārlietu ministra uzaicinājumu sarīkot tikšanos Bledā, Slovēnijā, 2001. gada 4. oktobrī.

9. Ministri apsprieda krīzi Maķedonijā un izteica nopietnas bažas par ekstrēmistu spēku radītajiem draudiem Maķedonijas suverenitātei un teritoriālajai integritātei un nosodīja jebkuras teroristu aktivitātes. Ministri izteica atbalstu Maķedonijas nacionālās vienotības valdības un prezidenta Borisa Trajkovska centieniem noregulēt krīzi mierīgā ceļā. Viņi atzinīgi novērtēja NATO un Eiropas Savienības lomu šajā sakarā.

Tallinā 2001. gada 2. jūlijā

"LV" (Gunta Štrauhmane) neoficiāls tulkojums

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!