• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - darba vizītē Austrijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2001., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ģenerālprokurors: - intervijā Latvijas Radio vakar, 3. jūlijā

Vēl šajā numurā

04.07.2001., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— darba vizītē Austrijas Republikā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pirmdien, 2. jūlijā, Zalcburgā tikās ar Ukrainas bijušo premjerministru V.Jušenko, tagad Ukrainas Finansu politikas koordinācijas pārvaldes Konsultatīvās padomes vadītāju.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Ukrainas savstarpējā sadarbība un atbalsta iespējas eirointegrācijas procesā.

V.Jušenko pauda vēlmi apmeklēt Latviju, lai apgūtu Latvijas pieredzi, integrējoties Eiropas Savienībā. Viņš arī informēja prezidenti par iekšpolitisko situāciju Ukrainā. Prezidente dalījās pieredzē par demokrātiskas un tiesiskas valsts veidošanu.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar Zalcburgā tikās ar Zalcburgas federālās zemes Ministru prezidentu Francu Šausbergeru.

Sarunā abas puses sprieda par to, kā veicināt Latvijas un Zalcburgas zemes sadarbību. V.Vīķe–Freiberga un F.Šausbergers runāja par nepieciešamību veicināt abu valstu uzņēmēju kontaktus. Prezidente sarunā ielūdza Zalcburgas uzņēmējus Vīnē šā gada rudenī viesoties Baltijas dienās, kur Austrijas sabiedrība un uzņēmēji tiks informēti par sadarbības iespējām ar Latviju. Pārrunāta arī iespēja ciešāk veidot kontaktus izglītībā, it īpaši informāciju tehnoloģiju jomā.

Valsts prezidente pauda savu gandarījumu par to, ka aktīvi veidojas arī kultūras projekti. Informējot par Rīgas astoņsimtgades notikumiem, prezidente ielūdza Zalcburgas zemes ministru viesoties Latvijā.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga īsā sarunā tikās arī ar Krievijas premjerministru Mihailu Kasjanovu.

Sarunā V.Vīķe–Freiberga un M.Kasjanovs pārrunāja ekonomiskās sadarbības iespējas starp Latviju un Krieviju. M.Kasjanovs interesējās par Latvijas tautsaimniecisko izaugsmi, īpaši par tranzīta iespējām caur Latviju. Prezidente informēja Krievijas premjerministru par ekonomiskās attīstības aktualitātēm, kā arī apstiprināja, ka tranzīta jomā abām valstīm ir labas iespējas arī turpmāk sadarboties.

Abas puses apsprieda sadarbību Viduseiropā un Austrumeiropā, paužot viedokli, ka Zalcburgas ekonomikas forums ir ļoti vērtīga iespēja, lai politiķi un uzņēmēji satiktos un pārrunātu reģionālos un divpusējos jautājumus.

Vēl Valsts prezidente tikās ar Krievijas domes locekli, kustības "Jabloko" līderi Grigoriju Javlinski.

Sarunā G.Javlinskis uzsvēra, ka Krievijas un Latvijas, kā arī Krievijas un visu trīs Baltijas valstu attiecības ir ļoti svarīgas Krievijas demokratizācijai, kā arī dialogam ar Ziemeļeiropu un pārējo Eiropu kopumā. Viņš arī pauda prezidentei savu uzskatu par to, ka Baltijas, tai skaitā Latvijas, iestājai NATO ir suverēnu valstu tiesības un Latvijai ir šīs iespējas iestāties Ziemeļatlantijas aliansē.

Prezidente ielūdza M.Kasjanovu un G.Javlinski apmeklēt Latviju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!