• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 8. novembra saistošie noteikumi Nr. 33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2012., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/op/2012/194.37

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.40

Par īpašumiem, atzīstot ģimeni vai atsevišķi dzīvojošu personu par trūcīgu vai maznodrošinātu Jūrmalas pašvaldībā

Vēl šajā numurā

11.12.2012., Nr. 194

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 33

Pieņemts: 08.11.2012.

OP numurs: 2012/194.37

2012/194.37
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.33

Jēkabpilī 2012.gada 8.novembrī

Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā

Apstiprināti ar Jēkabpils pilsētas domes
08.11.2012. lēmumu Nr.428 (prot. Nr.26, 10.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta ceturto daļu

1. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka sociālās palīdzības pabalstu (turpmāk – pabalsts) veidus, apmērus, pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību Jēkabpils pilsētā.

2. Saistošajos noteikumos lietotie termini:

2.1. Ārstēšanās – pasākumu kopums, kuru mērķis ir mazināt pacienta ciešanas un atjaunot tā veselību;

2.2. Daudzbērnu ģimene – ģimene, kura aprūpē trīs vai vairāk bērnus līdz 21 gada vecumam, tai skaitā, audžuģimenē ievietotus un aizbildnībā esošus;

2.3. Ģimene – laulātie, bērni un personas, kurām ir kopīgi izdevumi par uzturu un kuras mitinās vienā mājoklī;

2.4. Ienākumi – naudas līdzekļi, kurus saņem ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona, atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā un Ministru kabineta noteikumos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgo noteiktajam;

2.5. Inkontinences līdzekļi – autiņbiksītes un ielikņi, kas paredzēti urīna nesaturēšanas gadījumos;

2.6. Izdevumus apliecinošs dokuments – elektroniskā kases aparāta čeka, stingrās uzskaites kvīts, faktūrrēķina, maksājuma uzdevuma vai cita maksājumu apliecinoša dokumenta oriģināls, kurā norādīts sociālās palīdzības pieprasītāja vārds, uzvārds, personas kods, maksājuma mērķis un samaksas summa;

2.7. Krīzes situācija – nepārvaramas grūtības, kas pārsniedz cilvēka ierastos resursus, kā rezultātā cilvēkam nav iespējams apmierināt savas pamatvajadzības;

2.8. Maznodrošināta ģimene (persona) – ģimene (persona), kurai piešķirts maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss Jēkabpils pilsētas pašvaldības noteiktajā kārtībā;

2.9. Medicīniskā prece – medicīniskā ierīce (izņemot ierīces, kas paredzētas klīniskiem pētījumiem), kas tiek izplatīta tirgū, dodot iespēju patērētājiem to iegūt savā īpašumā par maksu vai bez maksas, neatkarīgi no tā, vai medicīniskā ierīce ir jauna vai pilnībā atjaunota.

2.10. Pamatvajadzības – ēdiens, apģērbs, mājoklis, veselības aprūpe, obligātā izglītība;

2.11. SOPA – sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu administrēšanas elektroniskā sistēma, kurā tiek uzglabāta informācija par ģimenēm un atsevišķi dzīvojošām personām piešķirtajiem pabalstiem un atvieglojumiem;

2.12. Stomas aprūpes preces – stomas maisiņi un to piederumi, stomas pacientu ādas aizsardzības, kopšanas un tīrīšanas līdzekļi;

2.13. Trūcīga ģimene (persona) – ģimene (persona), kurai piešķirts trūcīgas ģimenes (personas) statuss Ministru kabineta noteiktajā kārtībā;

2.14. Veselības aprūpe – veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju īstenots pasākumu komplekss veselības nodrošināšanai, uzturēšanai un atjaunošanai.

3. Pabalstu veidi:

3.1. ēdināšanas pabalsti:

3.1.1. pabalsts ēdināšanas izdevumu samaksai pirmsskolas izglītības iestādē;

3.1.2. pabalsts brīvpusdienām;

3.1.3. pabalsts izglītojamajiem, kuriem noteiktas mācības mājās;

3.1.4. pabalsts zupas virtuves izmantošanai;

3.2. pabalsts uzsākot mācību gadu;

3.3. pabalsts sabiedriskā transporta izdevumu samaksai izglītojamajiem;

3.4. pabalsti veselības aprūpei:

3.4.1. pabalsts ārstēšanās un medikamentu iegādes izdevumu apmaksai;

3.4.2. pabalsts zobu ārstēšanas un zobu protezēšanas izdevumu apmaksai;

3.4.3. pabalsts medicīnas preču iegādes izdevumu apmaksai.

4. Tiesības saņemt pabalstus ir ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai (turpmāk – ģimene (persona)), kuras pamata dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētā.

5. Pabalstus piešķir Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

2. Pabalstu piešķiršanas kārtība

6. Pabalsta saņemšanai ģimene (persona), uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz Jēkabpils Sociālajā dienestā (turpmāk – Dienests):

6.1. rakstisku iesniegumu, norādot problēmu un vēlamo situācijas risinājumu;

6.2. iztikas līdzekļu deklarāciju, kas noteikta normatīvajos aktos par ģimenes (personas) atzīšanu par trūcīgu, ja tiek pieprasīts pabalsts zupas virtuves izmantošanai un pabalsts veselības aprūpei;

6.3. ienākumus un materiālo stāvokli apliecinošus dokumentus, ja tiek pieprasīts pabalsts zupas virtuves izmantošanai un pabalsts veselības aprūpei un nepieciešamā informācija nav pašvaldības vai valsts datu reģistros;

6.4. citus attiecīgā pabalsta saņemšanai nepieciešamos dokumentus.

7. Pabalsta pieprasītājs iesniegumu paraksta visu ģimenes pilngadīgo locekļu vārdā.

8. Iesniedzot Dienestā šo noteikumu 6.punktā minēto iesniegumu, pabalsta pieprasītājs un visi pilngadīgie ģimenes locekļi dod atļauju iegūt un izmantot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju par visiem ģimenes locekļiem, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai par sociālās palīdzības pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu, un veikt datu apstrādi elektroniskajā datu bāzē SOPA.

9. Dienesta sociālā darba speciālisti ģimenes (personas) sniegtās ziņas pārbauda izlases kārtībā, izskatot iesniegtos dokumentus, novērtējot ģimenes (personas) dzīves apstākļus, ja tas ir nepieciešams, pieprasot ziņas no valsts un pašvaldības institūcijām, kā arī citām juridiskajām un fiziskajām personām.

10. Dienesta sociālā darba speciālists ģimenes (personas) dzīves apstākļu pārbaudi dzīvesvietā ir tiesīgs veikt bez iepriekšējas saskaņošanas ar pabalsta pieprasītāju vai kādu no pabalsta pieprasītāja pilngadīgajiem ģimenes locekļiem.

11. Ģimenes (personas) dzīves apstākļu pārbaudē konstatētais tiek fiksēts Dzīves apstākļu pārbaudes aktā, kuru paraksta pabalsta pieprasītājs vai kāds no ģimenes pilngadīgajiem locekļiem un sociālā darba speciālists, kurš veica pārbaudi.

12. Ja ģimene (persona) atsakās vai nenodrošina Dienestam iespēju veikt tās dzīves apstākļu pārbaudi dzīvesvietā, Dienests var atteikt sociālas palīdzības sniegšanu.

13. Sociālās palīdzības pabalsti netiek piešķirti personām, kuras saņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas sniegtos pakalpojumus vai atrodas ieslodzījumā.

14. Lēmumu par sociālās palīdzības piešķiršanu vai atteikumu piešķirt sociālo palīdzību Dienests pieņem desmit darbdienu laikā no iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

15. Sociālās palīdzības piešķiršanas gadījumā, Dienesta sociālā darba speciālists var noslēgt rakstisku vienošanos par līdzdarbības pienākumu pildīšanu ar katru pilngadīgo pabalsta saņēmēju, vienojoties par pasākumiem pabalsta pieprasītāja un viņa ģimenes sociālās situācijas uzlabošanai.

3. Pabalstu veidi

3.1. Ēdināšanas pabalsti

3.1.1. Pabalsts ēdināšanas izdevumu samaksai pirmsskolas izglītības iestādē

16. Tiesības saņemt pabalstu ir trūcīgai un maznodrošinātai ģimenei, ja bērns apmeklē Jēkabpils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi.

17. Pabalstu piešķir vienu reizi pusgadā, apmaksājot pašvaldības domes noteikto maksu par trīs mēnešiem, izņemot šo noteikumu 18.punktā minētajām ģimenēm.

18. Trūcīgai un maznodrošinātai daudzbērnu ģimenei (3 bērni), kurai Jēkabpils pilsētas pašvaldība apmaksājusi 50% no pašvaldības domes noteiktās maksas, vienu reizi pusgadā papildus apmaksā 50% no pašvaldības domes noteiktās maksas par trīs mēnešiem.

19. Pēc Dienesta sociālā darba speciālista rakstiska atzinuma par klienta konkrēto sociālo situāciju, pabalstu var piešķirt biežāk.

3.1.2. Brīvpusdienas

20. Tiesības saņemt brīvpusdienas ir trūcīgiem vai maznodrošinātiem izglītojamajiem līdz 19 gadu vecumam, kuri iegūst pamatizglītību vai vispārējo vidējo izglītību Jēkabpils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs.

21. Brīvpusdienas pieprasāmas katram semestrim atsevišķi.

22. Brīvpusdienu maksu par viena izglītojamā ēdināšanu dienā nosaka Jēkabpils pilsētas dome.

23. Brīvpusdienas piešķir līdz katra semestra mācību beigām.

24. Piešķirto pabalstu pārskaita ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam saskaņā ar piestādīto rēķinu par iepriekšējo kalendāra mēnesi.

3.1.3. Pabalsts izglītojamajiem, kuriem noteiktas mācības mājās

25. Tiesības saņemt pabalstu ir trūcīgiem un maznodrošinātiem Jēkabpils pilsētas pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamajiem, kuru mācības tiek organizētas mājās Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

26. Dienests pieprasa no izglītības iestādes izziņu par mācību organizēšanu mājās.

27. Pabalstu piešķir pārtikas talonu veidā pārtikas produktu iegādei tirdzniecības vietā, ar kuru Dienestam noslēgts līgums, līdz mācību organizēšanas mājās noteiktā termiņa beigām, paredzot divus talonus mēnesī. Viena talona vērtība ir 5% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

3.1.4. Pabalsts zupas virtuves izmantošanai

28. Tiesības saņemt pabalstu ir krīzes situācijā nonākušām ģimenēm (personām), kurām objektīvu apstākļu dēļ ir ierobežota vai nav iespēja saņemt pietiekamu uzturu.

29. Pabalstu piešķir izvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, materiālo stāvokli, kā arī sociālo situāciju.

30. Pabalsta saņemšanas ilgumu nosaka, pamatojoties uz Dienesta sociālā darba speciālista atzinumu, ņemot vērā ģimenes (personas) konkrēto sociālo situāciju.

31. Pabalsta saņemšanai Dienests izsniedz zupas virtuves talonu zupas saņemšanai Dienesta zupas virtuvē, norādot pabalsta saņemšanas ilgumu un ģimenes locekļu skaitu.

3.2. Pabalsts uzsākot mācību gadu

32. Pabalstu skolas piederumu iegādei piešķir vienu reizi gadā, izglītojamajam no trūcīgas ģimenes, uzsākot mācību gadu pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē.

33. Pabalstu var pieprasīt no 1.jūlija līdz 30.novembrim.

34. Dienests pieprasītājam izsniedz par katru bērnu vienu talonu skolas piederumu iegādei, kura vērtība ir 10% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Talons skolas piederumu iegādei izmantojams līdz kārtējā gada beigām tirdzniecības vietā, ar kuru Dienestam noslēgts līgums.

3.3. Pabalsts sabiedriskā transporta izdevumu samaksai izglītojamajiem

35. Tiesības saņemt pabalstu ir izglītojamajam no trūcīgas ģimenes, kurš mācās pamatizglītības iestādē un kura dzīvesvieta neatrodas izglītības iestādes tuvumā.

36. Personai, kura atbilst šo noteikumu 35.punktam, Dienests apmaksā 50% no skolēnu braukšanas kartes darba dienām vērtības, kura paredzēta izmantošanai mācību gada laikā Jēkabpils pilsētas sabiedriskajā transportā.

37. Pabalsta saņemšanai pieprasītājs uzrāda iegādāto skolēnu braukšanas karti darba dienām.

3.4. Pabalsti veselības aprūpei

3.4.1. Pabalsts ārstēšanās un medikamentu iegādes izdevumu apmaksai

38. Tiesības saņemt pabalstu ārstēšanās un medikamentu iegādes izdevumu apmaksai ir:

38.1. trūcīgai ģimenei (personai);

38.2. maznodrošinātai ģimenei (personai);

38.3. ģimenei, kurā ir vismaz viens invaliditātes pensijas, vecuma pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējs un ģimenes kopējie naudas līdzekļu uzkrājumi nepārsniedz valstī noteikto minimālo mēneša darba algu;

38.4. atsevišķi dzīvojošam invaliditātes pensijas, vecuma pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, kura naudas līdzekļu uzkrājumi nepārsniedz valstī noteikto minimālo mēneša darba algu.

39. Pabalsta aprēķināšanai pabalsta pieprasītājs Dienestā kopā ar iesniegumu iesniedz:

39.1. primārās veselības aprūpes ārsta vai ārsta speciālista izsniegtu izziņu par veselības stāvokli vai izrakstu no ambulatorās, stacionārās slimnieka medicīniskās kartes;

39.2. ģimenes (personas) ienākumus apliecinošus dokumentus, ārstēšanās un medikamentu iegādes izdevumus apliecinošus dokumentus (kvītis, elektroniskā kases aparāta čekus u.c.), kuros norādīts personas kods, saņemtais pakalpojums, iegādāto medikamentu nosaukums, par iepriekšējiem trīs mēnešiem.

40. Pabalstu aprēķina pēc formulas:

P = n (75 % no A) + M – I, kur

P – pabalsts,

n – ģimenes locekļu skaits,

A – valstī noteiktā minimālā mēneša darba alga par trim iepriekšējiem mēnešiem,

M – pabalsta pieprasītāja un kopā ar viņu vienā mājoklī dzīvojošo ģimenes locekļu ārstēšanās un medikamentu izdevumi par iepriekšējiem trīs mēnešiem,

I – pabalsta pieprasītāja un kopā ar viņu vienā mājoklī dzīvojošo ģimenes locekļu ienākumi par iepriekšējiem trīs mēnešiem.

41. Dienests pabalstu piešķir ne biežāk kā divas reizes kalendārajā gadā, nepārsniedzot faktiskos ārstēšanās un medikamentu iegādes izdevumus iepriekšējos trīs mēnešos.

42. Pabalsta maksimālais apmērs kalendārajam gadam ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai ir viens simts lati, izņemot šo noteikumu 38.3.apakšpunktā minētās ģimenes.

43. Pabalsta maksimālais apmērs kalendārajam gadam šo noteikumu 38.3.apakšpunktā minētajām ģimenēm ir viens simts piecdesmit lati.

3.4.2. Pabalsts zobu ārstēšanas un zobu protezēšanas izdevumu apmaksai

44. Tiesības saņemt pabalstu zobu protezēšanas izdevumu samaksai ir:

44.1. trūcīgai personai;

44.2. maznodrošinātai personai;

44.3. ģimenei (personai), kurā ir tikai invaliditātes pensijas, vecuma pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēji, ja ģimenes (personas) vidējie ienākumi mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā un naudas līdzekļu uzkrājumi nepārsniedz valstī noteikto minimālo mēneša darba algu.

45. Pabalstu var pieprasīt trīs mēnešu laikā no zobu ārstēšanas, zobu protezēšanas pakalpojumu apmaksas dienas.

46. Pabalsta saņemšanai Dienestā kopā ar iesniegumu jāiesniedz:

46.1. zobu ārstēšanas, protezēšanas izdevumus apliecinošus dokumentus (kvītis, elektroniskā kases aparāta čekus u.c.), kuros norādīts personas kods, saņemtais pakalpojums;

46.2. ienākumus apliecinoši dokumenti (tikai šo noteikumu 44.3.apakšpunktā minētajām ģimenēm (personām)).

47. Dienests pabalstu piešķir vienu reizi kalendārajā gadā, nepārsniedzot faktiskos izdevumus, un tā maksimālais apmērs vienai personai ir 25% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

3.4.3. Pabalsts medicīnas preču iegādes izdevumu apmaksai

48. Pabalsts medicīnas preču iegādes izdevumu apmaksai paredzēts inkontinences līdzekļu un stomas aprūpes preču, tehnisko palīglīdzekļu un citu medicīnas preču iegādes izdevumu daļējai apmaksai.

49. Tiesības saņemt pabalstu ir:

49.1. bērniem invalīdiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm;

49.2. ģimenei (personai), kurā ir tikai invaliditātes pensijas, vecuma pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēji, ja ģimenes (personas) vidējie ienākumi mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā un naudas līdzekļu uzkrājumi nepārsniedz valstī noteikto minimālo mēneša darba algu.

50. Pabalstu var pieprasīt trīs mēnešu laikā no medicīnas līdzekļu un preču iegādes dienas.

51. Pabalsta saņemšanai Dienestā kopā ar iesniegumu jāiesniedz:

51.1. ārsta speciālista atzinumu par nepieciešamību lietot inkontinences līdzekļus, stomas aprūpes preces, tehnisko palīglīdzekli vai citas medicīnas preces;

51.2. izdevumus apliecinošus dokumentus (kvītis, elektroniskā kases aparāta čekus u.c.), kuros norādīts personas kods, iegādāto līdzekļu, preču nosaukums;

51.3. ienākumus apliecinoši dokumenti (tikai šo noteikumu 49.2.apakšpunktā minētajām ģimenēm (personām)).

52. Dienests pabalstu piešķir vienu reizi kalendārajā gadā, nepārsniedzot faktiskos izdevumus, un tā maksimālais apmērs vienai personai ir 25% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

4. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

53. Dienesta lēmumu var apstrīdēt Jēkabpils pilsētas domē Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

54. Jēkabpils pilsētas domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

5. Noslēguma jautājumi

55. Šo noteikumu 3.2. un 3.3.apakšnodaļa stājas spēkā ar 2013.gada 1.janvāri.

56. Atzīt par spēku zaudējušiem Jēkabpils pilsētas domes 24.07.2008. saistošos noteikumus Nr.8 (sēdes protokols Nr.16, 5.§) "Sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtība Jēkabpils pilsētā".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs



 

Jēkabpils pilsētas domes 08.11.2012. saistošo noteikumu Nr.33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu un Sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu likuma 35.panta ceturto daļu.

Saskaņā ar Ministru kabineta 03.02.2009. noteikumu Nr.108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 140.punktu sagatavojams jaunu noteikumu projekts, ja grozījumu apjoms pārsniedz pusi no spēkā esošo noteikumu normu apjoma.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi reglamentē tikai testēto, izņemot Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā paredzēto obligāti izmaksājamo pabalstu (pabalsts garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai un dzīvokļa pabalsts) sociālās palīdzības pabalstu veidus, apmērus un piešķiršanas kārtību.

Atsevišķiem pabalstu veidiem ir paplašināts vai samazināts saņēmēju loks, kā arī saistošie noteikumi paredz jaunus pabalstu veidus:

1. pabalsts izglītojamajiem, kuriem noteiktas apmācības mājās;

2. pabalsts medicīnas preču iegādes izdevumu apmaksai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Atjaunojot pabalstus tiek prognozēts, ka papildus būs nepieciešami apmēram 9250,00 Ls, t.sk.:

1) mācību līdzekļu iegādei 6 000,00 Ls (aprēķins: apmēram 300 skolēni x 20,00 Ls (talona vērtība));

2) sabiedriskā transporta izdevumu samaksai izglītojamajiem 3 250,00 Ls (aprēķins: apmēram 120 skolēni x 9 mācību mēneši x 50% no 6,00 Ls (skolēna braukšanas kartes vērtība darba dienās));

Papildinot saistošos noteikumus ar jauniem pabalstu veidiem (pabalsts zobu ārstēšanās un medicīnas preču iegādes izdevumu apmaksai) tiek prognozēts, ka papildus būs nepieciešami apmēram 3 500,00 Ls.

Pavisam kopā papildus būtu nepieciešami 12 750,00 Ls.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jaunas institūcijas netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.

Normatīvais akts tiks publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā internetā un Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!