• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO augstā pārstāvja Bosnijā un Hercegovinā vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2012., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248904

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldības iesaisti pacientu sociālo jautājumu risināšanā

Vēl šajā numurā

08.06.2012., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO augstā pārstāvja Bosnijā un Hercegovinā vizīti Latvijā

7.jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar ANO augsto pārstāvi Bosnijā un Hercegovinā Valentīnu Incko, kurš bija ieradies darba vizītē Baltijas valstīs.

Ārlietu ministrs ar augsto pārstāvi pārrunāja situāciju Bosnijā un Hercegovinā un bija vienisprātis, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jāatbalsta reformu process Bosnijā un Hercegovinā, kā arī jāveicina valsts integrācija ES un NATO.

V.Incko informēja Latvijas ārlietu ministru par Augstā pārstāvja biroja darbu un tā rezultātiem, kā arī atzīmēja veiksmīgo sadarbību ar Eiropas Savienības īpašā pārstāvja Bosnijā un Hercegovinā Pītera Sorensena biroju, ieviešot demokratizācijas reformas.

Pēc tikšanās ar ārlietu ministru V.Incko Ārlietu ministrijā sniedza lekciju akadēmiskajiem pārstāvjiem, studentiem un diplomātiem par situāciju Bosnijā un Hercegovinā, kā arī Rietumbalkānu reģionā.

2005.gada 25.novembrī tika sāktas ES sarunas ar Bosniju un Hercegovinu par Stabilizācijas un asociācijas līgumu (SAL), kurš tika parakstīts 2008.gada 16.jūnijā. Latvija līgumu ratificēja 2009.gada 29.oktobrī, savukārt pēdējā no ES dalībvalstīm, kas to ratificēja bija Francija (2011.gada februārī). Bosnija un Hercegovina pieteikumu ES kandidātvalsts statusa saņemšanai kavē joprojām neizpildītie kritēriji, lai slēgtu Augstā pārstāvja biroju.

Augstais pārstāvis V.Incko ir speciālas ANO izveidotās starptautiskās institūcijas vadītājs, kuras galvenais uzdevums ir pārraudzīt miera līguma ieviešanas civilos aspektus Bosnijā un Hercegovinā. Augstā pārstāvja amats tika izveidots Deitonas miera līguma ietvaros (līgums parakstīts 1995.gada 14.decembrī Parīzē). Augstais pārstāvis aktīvi sadarbojas ar vietējo un starptautisko sabiedrību, lai nodrošinātu Bosnijas un Hercegovinas efektīvu iesaisti demokratizācijas procesos ceļā uz integrāciju eiroatlantiskajās organizācijās. 2012.gadā Bosnija un Hercegovina cer iesniegt pieteikumu ES kandidātvalsts statusam.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!