• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldības iesaisti pacientu sociālo jautājumu risināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2012., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Azerbaidžānāā

Vēl šajā numurā

08.06.2012., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre:
Par pašvaldības iesaisti pacientu sociālo jautājumu risināšanā

Veselības ministre Ingrīda Circene aicina Rīgas pašvaldību aktīvāk iesaistīties pilsētas iedzīvotāju sociālo jautājumu risināšanā, nodrošinot iespējas pacientiem pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas uzņemšanas nodaļās nokļūt dzīvesvietās vēlās vakara un nakts stundās.

“Šajā pusgadā ar Rīgas mēru tikos divas reizes, lūdzot pievērsties to rīdzinieku transporta jautājuma risināšanai, kuriem nokļūšana mājas no slimnīcas ir patiešām apgrūtināta. Diemžēl abas reizes patiesu ieinteresētību no pašvaldības vadītāja puses neizdevās sagaidīt, vien norādi, ka Rīgā viss tiek nodrošināts – ir gan sabiedriskais transports naktīs nedēļas nogalēs, gan patversmes pārnakšņošanai,” norāda veselības ministre.

“Bezkaunība un neprofesionalitāte ir neiedziļināties jautājuma būtībā un iesaistīties iedzīvotāju sociālo jautājumu risināšanā tikai tad, kad tas dod pozitīvu publicitāti. Mēs aicinājām palīdzēt risināt tikai to pacientu nogādāšanu mājās, kuri jau saņēmuši visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību un kuru stacionēšana nav bijusi nepieciešama,” norāda I.Circene.

Ministre skaidro, ka pacienti, kuriem veselības stāvoklis ir neskaidrs, tiek ārstēti uzņemšanas nodaļā līdz brīdim, kad objektīvi iespējams noteikt, vai ārstēšanās nepieciešama slimnīcas apstākļos, vai arī pacients var doties mājās.

Veselības aprūpei atvēlētais finansējums jau tā ir nepietiekams, lai atrisinātu visus ārstniecības jautājumus, tādēļ sociālās problēmas būtu jāvar atrisināt pašvaldības līmenī. “Uzskatu, ka pašvaldībai ir visas iespējas iesaistīties šo personu sociālo jautājumu risināšanā. Varianti ir dažādi – ja par dārgu ir cilvēku aizvest mājās, pašvaldība var apmaksāt viņa pārnakšņošanu “slimnīcas viesnīcā”, taču tam ir nepieciešama politiska griba un atbilstoša rīcība no pilsētas vadības puses,” uzsver I.Circene.

Lāsma Lapinska, ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!