• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar satiksmes jomas šā laika aktualitātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2012., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Par visdārgāko, kas ikvienam cilvēkam pasaulē ir"

Vēl šajā numurā

15.05.2012., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar satiksmes jomas šā laika aktualitātēm

10.maijā tikšanās laikā ar satiksmes ministru Aivi Roni Valsts prezidents Andris Bērziņš iepazinās ar šābrīža aktualitātēm, kas saistās ar Satiksmes ministrijas pārvaldībā esošajām jomām un uzņēmumiem.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Satiksmes ministrijas paveikto saistībā ar Afganistānai paredzēto tranzīta kravu pārvadāšanas veicināšanu, izmantojot Rīgas lidostu, ostu un ceļu infrastruktūru. A.Ronis uzsvēra, ka Rīgas lidosta šobrīd ir iekarojusi nozīmīgu vietu reģionā kā tranzīta punkts aviopārvadājumiem uz Afganistānu un turpmākais mērķis ir saistīts ar reverso kravu plūsmu pārvadāšanas sākšanu. Vienlaikus viņš atzina, ka Latvijai Satiksmes ministrijas vadībā ir izšķiroši nozīmīgi nodrošināt gan degvielas piegādes jaudu palielināšanu Rīgas lidostai, gan elektrības jaudu palielināšanu Rīgas ostas terminālim, kas pārkrauj šīs kravas. Saistībā ar Afganistānas tēmu satiksmes ministrs piebilda, ka jau tuvākajā laikā uzņēmuma “Latvijas Dzelzceļš” speciālisti apmācīs afgāņu kolēģus dzelzceļa pārvadājumu nodrošināšanā, ņemot vērā, ka Afganistānā jau šobrīd ir uzbūvēts pirmais dzelzceļa posms, kas savieno valsts robežu ar Māzarēšarīfes pilsētu, kur atrodas arī NATO spēku bāze.

Sarunas gaitā tika skarts jautājums par lidsabiedrības “airBaltic” attīstības plāniem, tai skaitā jaunu lidmašīnu iegādi un stratēģiskā investora piesaisti uzņēmumam. A.Ronis sarunā akcentēja Latvijas ostu kravu pārvadājumu apjomu palielināšanas nepieciešamību, īpašu uzmanību pievēršot kravu piesaistei no Rietumu kompānijām. Šā uzdevuma risināšanai izveidota valsts akciju sabiedrība Satiksmes ministrijas paspārnē, kuras uzdevums būs tieši saistīts ar jaunu kravu pārvadājumu piesaisti Latvijas ostām, darbojoties pēc vienas pieturas aģentūras principa.

Runājot par šobrīd aktuālo “Pasažieru vilciena” iepirkuma jautājumu, satiksmes ministrs informēja A.Bērziņu, ka jau šonedēļ šis jautājums varētu tikt skatīts valdībā, vienlaikus atzīstot, ka Finanšu ministrijas šobrīd paustās bažas ir nedaudz pārspīlētas, lai gan ministrs uzskata, ka “Pasažieru vilciena” valdes rīcība iepirkumu organizēšanā “nav bijusi uzdevumu augstumos”.

Visbeidzot abas amatpersonas pārrunāja ar “Rail Baltica” dzelzceļa līnijas izbūvi saistītos jautājumus un bija vienisprātis, ka šis infrastruktūras projekts Latvijas pusei ir adekvāts tikai tad, ja jaunā līnija ienāk gan Rīgas stacijā, gan lidostā un ostā. A.Ronis informēja, ka šobrīd projekta ietvaros sākta izpēte par eventuālajām izmaksām jaunajiem atzariem, ko atbalsta gan atbildīgais ES komisārs Sīms Kallass, gan Eiropas Komisija.

Sarunas gaitā tika skarti arī jautājumi par vietējo autopārvadātāju norādītajiem iespējamajiem problēmu risinājumiem valdībā, ceļu uzturēšanā līdz šim paveikto, tai skaitā tranzīta ielu remontu visās Latvijas pilsētās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!