• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Dienvidaustrumāzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2012., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu sadarbību zāļu un medicīnas ierīču iepirkumos

Vēl šajā numurā

08.05.2012., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Dienvidaustrumāzijā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 1. un 2.maijā uzturējās darba vizītē Singapūrā. E.Rinkēvičs tikās ar Singapūras ārlietu ministru Kšanmugamu un ielūdza viņu ar Singapūras uzņēmējiem apmeklēt Latviju, lai iepazītu Latvijas piedāvātās sadarbības iespējas. Abi ārlietu ministri apliecināja gatavību papildu sadarbībai tādās nozarēs kā kokrūpniecība, farmācija, loģistika, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas un izglītība, kā arī apliecināja gatavību pievērsties ciešākai sadarbībai kultūrā. Singapūras ārlietu ministrs aicināja Latvijas kultūras nozares pārstāvjus būt aktīviem Latvijas vārda popularizēšanā Singapūrā. E.Rinkēvičs nodeva savam kolēģim Ministru prezidenta Valda Dombrovska ielūgumu Singapūras premjerministram Hsjenam Longam Lī apmeklēt Latviju.

Tikšanās laikā ar Singapūras satiksmes un otro ārlietu ministru Lju Taku Jeu tika pārrunātas aktualitātes Eiropas Savienībā, tai skaitā situācija eirozonā. Puses apmainījās viedokļiem par ES un ASEAN valstu attiecībām, kā arī apsprieda ES un Singapūras brīvās tirdzniecības sarunu gaitu. Latvijas ārlietu ministrs izteica cerību, ka šis līgums tiks noslēgts jau tuvā nākotnē, lai pavērtu plašākas iespējas Latvijas uzņēmējiem Singapūras tirgū. Ministri pārrunāja arī citas starptautiskās aktualitātes, kas saistītas ar situāciju Dienvidaustrumāzijas reģionā, drošības politiku un attiecībām ar Krieviju.

Singapūras industriju un ekonomikas ministrs Lims Hngs Kiangs sarunā ar E.Rinkēviču pauda gatavību atbalstīt Singapūras Uzņēmēju federācijas (Singapore Business Federation – SBF) izpētes misijas organizēšanu uz Latviju, rosinot abām pusēm aktīvāk meklēt tirdzniecības sadarbības iespējas. Singapūras Uzņēmēju federācijas pārstāvji sarunā ar ārlietu ministru un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvi Sergeju Davidovu aicināja drīzumā parakstīt SBF un LTRK sadarbības memorandu, lai veicinātu abu valstu uzņēmēju kontaktu apmaiņu.

Vizītes laikā ārlietu ministrs apmeklēja Singapūras ostu, sniedza lekciju Āzijas–Eiropas fondā par Latvijas pieredzi ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, iepazina Singapūras pieredzi valsts civildienesta organizēšanā, kā arī tikās ar Singapūrā dzīvojošajiem latviešiem.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!