• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 3.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2012., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/247389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra darba vizīti Dienvidaustrumāzijā

Vēl šajā numurā

08.05.2012., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2012.gada 3.maijā

ZM: Par izmaiņām atbalsta programmā "Skolas auglis"

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta 2010.gada 3.augusta noteikumos Nr.737 "Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs", ko 3.maijā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Iecerētie grozījumi paredz, ka Lauku atbalsta dienests (LAD) laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" līdz 15.jūnijam publicēs atbalsta perioda ilgumu un atbalsta likmi par vienu porciju, tāpēc atbalsta pretendentam un skolai būs pietiekami ilgs laiks, kurā vienoties par savstarpējo sadarbību programmā.

Lai mazinātu administratīvo slogu, grozījumu projekts paredz, ka atbalsta pretendents, ievērojot noteiktu atbalsta likmi par vienu produktu porciju, vienojas ar skolu par produktu sortimentu un piegādi attiecīgajā mācību gadā. Skola sagatavo informāciju par dalību programmā, un atbalsta pretendents to iesniedz LAD. Šādi ir samazināts dažādas informācijas sniegšanas reižu skaits.

Lai novērstu gadījumus, ka saistībā ar programmu skolām piegādātie augļi un dārzeņi nav audzēti ar integrētām audzēšanas metodēm, grozījumu projekts noteic, ka produktu atbilstību minētajām metodēm apliecina Valsts augu aizsardzības dienesta pārziņā esošais lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrs.

Lai nodrošinātu, ka skolēniem atbalsta periodā bez pārtraukuma ir iespēja saņemt augļus un dārzeņus, grozījumi paredz nosacījumu, ka atbalsta pretendents 10 darba dienu laikā paziņo LAD, ja noteiktu iemeslu dēļ tas nevarēs piegādāt produktus visu atbalsta periodu. Šajās 10 darba dienās LAD var informēt citus atbalsta pretendentus par radušos situāciju, tā dodot iespēju skolai vienoties ar citu produktu piegādātāju. Projekts paredz arī kārtību, kādā skola informē LAD par tajā reģistrēto skolēnu skaita izmaiņām.

Grozījumi noteikumos stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!