• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ASV militārajām mācībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.1999., Nr. 167/168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Somijas robežsargu jūras mācībām Rīgas līcī

Vēl šajā numurā

21.05.1999., Nr. 167/168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ASV militārajām mācībām

A.JPG (29034 BYTES) ASV armijas rotas komandieris majors Laits, Sužu izlūkdienesta bataljona komandieris Igors Rajevs un ASV militārais atašejs Latvijā Tomass Breidens

Aizvakar, 19.maijā, žurnālisti bija laipni aicināti uz Sužu izlūkdesantbataljonu, Latvijas bataljonu, lai iepazītos ar vienu no noslēguma vingrinājumiem Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu kopējās militārajās mācībās. Šīs mācības notiek no 2.līdz 21.maijam, un tajās piedalās ap piecdesmit karavīru no Latvijas bataljona, Speciālo uzdevumu vienības un Zemessardzes. Mācības vada ASV armijas 10.speciālo uzdevumu vienības virsnieki un apakšvirsnieki no Fortkarsonas Kolorādo štatā. Mācību plānā ietilpst mazo grupu taktikas elementi: operāciju plānošana, operāciju vadība, izlūkošanas taktika, patrulēšana, uzbrukums un kauja biezi apdzīvotā vietā.

Divās nedēļās tika apgūta teorija pēc ASV standartiem. Pēc tam tika pilnveidotas zināšanas lauka apstākļos. Šīs mācības ir divkārt vērtīgas Latvijas karavīriem, jo paši mācību vadītāji no ASV ir piedalījušies miera atbalsta akcijās Bosnijā un Hercegovinā un šo zināšanu apguve paaugstina Latvijas militārā personāla gatavību sadarbībai ar NATO. Taktika un cīņas tehnikas, kas tika apgūtas šajās mācībās, var tikt izmantotas miera uzturēšanas operācijās Bosnijā un Hercegovinā.

Kā atzina ASV armijas 10.speciālo uzdevumu vienības rotas komandieris majors Laits, latviešiem ir liels potenciāls šādu mācību apguvē un operāciju veikšanā.

Agris Dzelme —

"Latvijas Vēstnesim"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!