• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ostu darbības efektivitātes uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2012., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244118

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pārresoru koordinācijas centra veidošanu

Vēl šajā numurā

15.02.2012., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ostu darbības efektivitātes uzlabošanu

13.februārī satiksmes ministrs Aivis Ronis nosūtījis vēstuli visu Saeimā pārstāvēto frakciju vadītājiem ar lūgumu deleģēt savus pārstāvjus, lai rastu iespēju jau tuvākajā laikā apmeklēt un klātienē iepazīties ar Latvijas lielāko ostu darbību, tiktos ar ostu pārvalžu, pašvaldību, ostās strādājošiem uzņēmējiem un uzklausītu viņu ierosinājumus un priekšlikumus.

A.Ronis februāra sākumā izveidoja ekspertu grupu ostu darbības efektivitātes uzlabošanai, pārvaldes neatkarības un profesionalitātes stiprināšanai. Ekspertu grupa, kuru vada Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss un kurā darbojas pārstāvji no Latvijas Ostu asociācijas, Latvijas loģistikas asociācijas, Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas, "Baltijas Asociācijas – Transports un loģistika", "Latvijas dzelzceļa" un Satiksmes ministrijas Tranzīta politikas departamenta, šobrīd izvērtē jau iesniegtos priekšlikumus un strādā pie to apkopošanas, un paredzams, ka šīs nedēļas beigās priekšlikumi tiks izanalizēti un darba grupas viedokļi noformulēti.

A.Matīss uzsver: "Ekspertu grupas darbs norit ļoti intensīvi, par pamatu ņemti visu nozarē darbojošos asociāciju un institūciju iesniegtie priekšlikumi, kuri sadalīti četros blokos – transporta un loģistikas nozares attīstības stratēģija un ostu lomu tajā; ostu pārvalžu juridiskais statuss; ostu pārvalžu valžu veidošanas process, valžu sastāvi, sēžu un lēmumu pieņemšanas caurspīdīgums, un informācijas aprite; ostu pārvalžu funkcijas. Nevalstiskajām organizācijām ir dažādi viedokļi, arī pretrunīgi, tāpēc jāmeklē kompromisa risinājumi un jāfiksē atšķirīgie viedokļi, tāpat ir svarīgi nozares ekspertu līmenī formulēt priekšlikumus, ko tālāk virzīt diskusijai plašākā lokā."

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!