• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pārresoru koordinācijas centra veidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2012., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244119

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

15.02.2012., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pārresoru koordinācijas centra veidošanu

Šonedēļ tiek pabeigts darbs pie Pārresoru koordinācijas centra (PKC) darbinieku komandas izveidošanas, kura pilnā sastāvā sāks strādāt jau februāra beigās. Kopumā PKC komandu veidos 15 darbinieki, daļa no kuriem būs valsts civildienesta ierēdņi, savukārt daļa strādās uz darba līgumu pamata.

Pārresoru koordinācijas centru vada politikas analīzes un stratēģiskās plānošanas, kā arī valsts pārvaldes reformu speciālists Mārtiņš Krieviņš. Viņa no jauna izveidotajā komandā ir gan speciālisti, kas guvuši pieredzi, strādājot valsts pārvaldē, gan tādi, kas iepriekš darbojušies privātajā sektorā vai akadēmiskajā vidē. Papildus politikas analīzes un plānošanas jomām piesaistītie eksperti nosedz arī ekonomikas un uzņēmējdarbības, finanšu plānošanas un investīciju piesaistes, reģionālās attīstības un teritorijas plānošanas, vides un sociālās jomas.

Iestādes speciālisti jau ir sagatavojuši Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam (NAP) izstrādes metodiku un patlaban turpina darbu pie ziņojuma par NAP vidēja termiņa valsts attīstības prioritātēm, par kuru pirmās diskusijas Ministru kabinetā un NAP vadības grupā plānotas jau šonedēļ. "Centra komandu veido profesionāļi, kuru līdzšinējā pieredze un zināšanas būs pamats veiksmīgam komandas darbam," savu pārliecību pauž M.Krieviņš. "Mūsu pirmais uzdevums bija veikt situācijas analīzi, sava veida diagnostiku, lai varētu noteikt turpmāko septiņu gadu attīstības prioritātes. Turpmākajā NAP izstrādes procesā tās tiks atšifrētas līdz konkrētu uzdevumu līmenim, vienlaikus aplēšot to īstenošanai nepieciešamās izmaksas, kā arī parādot, kuros reģionos kuras aktivitātes tiks veiktas."

"Turpmākajā darbā būs svarīgi visiem skeptiķiem pierādīt, ka ir iespējams sagatavot kvalitatīvu NAP, neskatoties pat uz būtisku NAP izstrādei atvēlētā laika ierobežojumu," piebilst M.Krieviņš. "Šim dokumentam ir jākļūst par turpmākās attīstības ceļa karti un sava veida sabiedrisko līgumu starp valsti un sabiedrību par tiem kopējiem mērķiem, ko visi vēlamies sasniegt."

Centra uzdevums ir nodrošināt koordinētu attīstības plānošanu valstī.

Dace Apsīte-Plezere, PKC konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!