• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vispusējas sadarbības veicināšanu ar Baltkrieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2012., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243747

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs

Vēl šajā numurā

07.02.2012., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vispusējas sadarbības veicināšanu ar Baltkrieviju

3.februārī Minskā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis darba vizītes laikā tikās ar Baltkrievijas ārlietu ministru Sergeju Martinovu, Prezidenta administrācijas vadītāju Vladimiru Makeju un transporta ministru Ivanu Ščerbo, kā arī ārlietu ministra vietnieku Sergeju Aļeiņiku.

A.Teikmanis, tiekoties ar Baltkrievijas amatpersonām, pārrunāja Eiropas Savienības un Baltkrievijas attiecības un to attīstības perspektīvas. Viņš norādīja uz nepieņemamo situāciju ar politiskajiem ieslodzītājiem Baltkrievijā un uzsvēra, ka visu politisko ieslodzīto atbrīvošana, pirmkārt, ir pašas Baltkrievijas interesēs. Tāpat ļoti nozīmīgs ES un Baltkrievijas attiecību elements ir moratorija noteikšana nāvessodam.

Pārrunājot divpusējo attiecību jautājumus, galvenokārt tika apspiesta ekonomiskā sadarbība. Tika akcentēts, ka Latvija un Baltkrievija ir kaimiņvalstis, kurām ir jāsadarbojas un ekonomikas jautājumi jārisina, balstoties uz abpusēja izdevīguma principiem. Puses apsprieda iespējas palielināt avioreisu skaitu starp Rīgu un Minsku, atzina ieinteresētību palielināt kravu plūsmu apjomu caur Latvijas ostām, kā arī uzsvēra nepieciešamību veicināt savstarpējo tirdzniecību un investīcijas. A.Teikmanis sarunu partnerus aicināja pievērst uzmanību biznesa vides uzlabošanai un administratīvo šķēršļu mazināšanai Baltkrievijā. Puses atzinīgi novērtēja, ka 1.februārī Latvijas konsulāts Vitebskā un Baltkrievijas ģenerālkonsulāts Daugavpilī sāka pierobežas satiksmes atļauju izsniegšanu Latvijas un Baltkrievijas pierobežas teritoriju iedzīvotājiem. Līguma mērķis ir veicināt abu valstu pierobežas iedzīvotāju kontaktus.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!