• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2012., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vispusējas sadarbības veicināšanu ar Baltkrieviju

Vēl šajā numurā

07.02.2012., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija:
Par tiesībām 2012.gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus

2.februārī Finanšu ministrijas (FM) rīkotajā izsolē kredītiestādēm par tiesībām 2012.gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu uzvarēja vienīgais izsoles dalībnieks – SEB banka.

Tiesības 2012.gadā izsniegt studiju kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu saņēma SEB banka par kopējo summu 28 102 429,70 eiro (ekvivalents 19 750 500,00 latu), procentu likme – sešu mēnešu EURIBOR likme plus 1,85%.

Tiesības 2012.gadā izsniegt studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu saņēma SEB banka par kopējo summu 12 773 831,68 eiro (8 977 500,00 latu), procentu likme – sešu mēnešu EURIBOR likme plus 1,85%.

Izsoles noteikumi tika apstiprināti ar FM rīkojumu. Izsolē varēja piedalīties jebkura Latvijā reģistrēta kredītiestāde un ārvalstu bankas nodaļa, kura var nodrošināt kredītu izsniegšanu un administrēšanu visā Latvijas Republikas teritorijā.

 

Par ES fondu vadības un kontroles sistēmas pilnveidošanu

Eiropas Komisija Nodarbinātības un sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāts informējis Latvijas Eiropas Savienības fondu vadošo iestādi par Eiropas Sociālā fonda (ESF) maksājumu apturēšanu uz laiku. Tāpat kā jau Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāts arī Nodarbinātības ģenerāldirektorāts norādījis, ka vadošajai iestādei Latvijā trūkst ietekmes mehānisma attiecībā uz atbildīgo nozaru ministriju un aģentūru pieņemtajiem lēmumiem par ESF līdzekļu izlietojumu. Latvijai uzdots divu trīs mēnešu laikā izstrādāt rīcības plānu un novērst trūkumus vadības un kontroles sistēmā.

Finanšu ministrija jau iepriekš informējusi, ka, balstoties uz neoficiālu komunikāciju, drīzumā sagaida vēstuli no EK arī par ESF maksājumu apturēšanu.

Nodarbinātības un sociālo lietu ģenerāldirektorāts maksājumus apturējis, neraugoties uz 2011.gada 18.oktobrī ikgadējā sanāksmē ar FM pausto, ka EK veikto auditu rezultātā Latvijā nav konstatētas nozīmīgas problēmas ESF aktivitāšu ieviešanā, kā arī nav konstatēti būtiski trūkumi Latvijas ES fondu vadības un kontroles sistēmā. Īpaši apmierināti EK pārstāvji bija par Latvijas veiktajiem pasākumiem, stiprinot kontroles vidi saistībā ar iepirkumu pārkāpumu novēršanu.

FM turpinās sadarbību ar abiem EK ģenerāldirektorātiem, skaidrojot sistēmas pamatprincipus un pārliecinot par sistēmas pilnvērtīgu darbību, nepieciešamības gadījumā veicot uzlabojumus.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!