• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Krieviju lauksaimniecības nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2012., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Francijai sakarā ar karavīru bojāeju

Vēl šajā numurā

25.01.2012., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Krieviju lauksaimniecības nozarē

20.janvārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma un Krievijas Federācijas lauksaimniecības ministre Jeļena Skriņņika parakstīja Latvijas un Krievijas kopēju paziņojumu par Lauksaimniecības konsultatīvās grupas izveidi.

Lauksaimniecības konsultatīvās grupas darbības mērķis būs Latvijas un Krievijas ekonomiskās sadarbības uzlabošana lauksaimniecības un pārtikas ražošanas jomā.

Latvijas un Krievijas Lauksaimniecības konsultatīvās grupas uzdevums būs koordinēt abām valstīm savstarpēji izdevīgu sadarbību lauksaimniecības preču tirdzniecībā, atbalstīt ekonomisku, tirdzniecības un zinātniski tehnisku sakaru aktivizēšanu lauksaimniecības jomā, kā arī sekmēt tiešu sakaru dibināšanu starp abu valstu uzņēmumiem un organizācijām.

Krievija ir ļoti nozīmīgs Latvijas tirdzniecības partneris, kas trešo valstu starpā ierindojas pirmajā vietā lauksaimniecības produktu eksporta un importa ziņā. Kopš 2006.gada Latvijas lauksaimniecības produktu tirdzniecības bilance ar Krieviju ir pozitīva. 2010.gadā uz Krieviju tika eksportēti 25 procenti no visa Latvijas lauksaimniecības produktu eksporta apjoma (62 procenti no visa Latvijas lauksaimniecības produktu eksporta apjoma uz trešajām valstīm).

2011.gada 16.decembrī Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) 8.Ministru konferencē tika pieņemts gala lēmums par Krievijas uzņemšanu PTO. Latvijai būs vairāki ieguvumi no Krievijas iestāšanās PTO. Krievija kā pilntiesīga PTO dalībvalsts nevarēs ieviest tādus tirdzniecības ierobežojumus (sanitāros un fitosanitāros pasākumus, tirdzniecības tarifus un netarifu barjeras), kas ir pretrunā ar tās saistībām PTO. Turklāt Krievijas iestāšanās PTO tirgus pieejamības sarunu ietvaros ir panākta vienošanās par tarifu samazināšanu plašam produktu klāstam, piemēram, nozīmīgas Latvijas pārtikas, lauksaimniecības un zivsaimniecības produktus grupas, kuras Latvija pašreiz eksportē uz Krieviju un kuras nākotnē skars ievedmuitas nodokļa samazinājums, ir dzīvas cūkas, konservētas un citādi pārstrādātas zivis, cukura un kakao izstrādājumi, alkoholiskie dzērieni. Līdztekus ievedmuitas nodokļu samazinājumam Krievija ir uzņēmusies saistības arī citās jomā, piemēram, samazināt tās lauksaimniecības subsīdijas.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!