• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot līdzjūtību Francijai sakarā ar karavīru bojāeju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2012., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.01.2012., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot līdzjūtību Francijai sakarā ar karavīru bojāeju

Aizsardzības ministrs un NBS komandieris:

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube izteikuši līdzjūtību Francijas aizsardzības ministram Žerāram Longē, Francijas bruņotajiem spēkiem un karavīru tuviniekiem sakarā ar četru Francijas karavīru bojāeju 20.janvārī, pildot dienesta pienākumus starptautiskajā operācijā Afganistānā.

“Esam kopā ar Francijas tautu tās sāpēs, zaudējot četrus varonīgus karavīrus. Šis negadījums kārtējo reizi apliecina, ka operācija Afganistānā ir paaugstinātas bīstamības un diemžēl drošības situācija šajā valstī vēl aizvien nav tāda, kādu mēs to varētu vēlēties,” uzsver A.Pabriks.

Arī ģenerālmajors R.Graube Latvijas bruņoto spēku karavīru vārdā izteicis visdziļāko līdzjūtību sakarā ar Francijas karavīru krišanu: “Mums ir vienots mērķis – viest mieru šajā valstī. Ikviena karavīra bojāeja šajā operācijā ir smags un sāpīgs zaudējums ne vien viņa dzimtenei, bet visiem sabiedrotajiem un partnervalstīm.”

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Ārlietu ministrs:

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir nosūtījis līdzjūtības vēstuli Francijas ārlietu ministram Alēnam Žipē saistībā ar četru Francijas karavīru bojāeju Afganistānā.

“Ar lielām skumjām uzzināju par četru franču karavīru bojāeju Afganistānā, kad viņi veica savu stabilitātes un miera misiju. Domās esmu kopā ar bojāgājušo karavīru ģimenēm un tuviniekiem, kuriem lūdzu nodot manu visdziļāko līdzjūtību, kā arī ar ievainotajiem, kuriem novēlu drīzu izveseļošanos,” vēstulē raksta ārlietu ministrs.

Afganistānas austrumos 20.janvārī notika incidents, kurā Afganistānas armijas karavīrs nošāva četrus Francijas karavīrus.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!