• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Tiekoties ar Latvijas Aitu audzētāju asociācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2012., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

10.01.2012., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Tiekoties ar Latvijas Aitu audzētāju asociācijas pārstāvjiem

5.janvārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Aitu audzētāju asociācijas pārstāvjiem. Asociācijas pārstāvji zemkopības ministri informēja, ka Latvijas aitkopības nozare turpina sekmīgi attīstīties, pateicoties Zemkopības ministrijas un Eiropas Savienības atbalstam.

“Esmu gandarīta, ka Latvijā veidojas jaunas aitkopības saimniecības, arvien vairāk cilvēku nolemj nodarboties ar šo lopkopības veidu, tāpēc Latvijā pieaug gan aitu ganāmpulku, gan šo lauksaimniecības dzīvnieku skaits. Aitkopībai Latvijā ir labas attīstības iespējas arī nākotnē,” uzsvēra L.Straujuma.

Latvijā aitas tiek audzētas gaļas iegūšanai, gaļa un dzīvnieki tiek realizēti gan uz vietas Latvijā, gan tiek eksportēti uz vairākām valstīm – Vāciju, Nīderlandi un citām. Arvien biežāk citu valstu aitkopji aitu vaislas materiālu brauc iepirkt uz Latviju.

Latvijas Aitu audzētāju asociācija aicināja Zemkopības ministriju saglabāt atbalstu aitkopībai, sevišķi ciltsdarbam.

Šobrīd Latvijā ar aitkopību nodarbojas 4625 saimniecības, kopumā Latvijā uz 2011.gada 1.jūliju bija reģistrētas 93 532 aitas. Par realizēto dzīvo gaļas aitu vidēji maksā no 60 līdz 100 latiem, bet par vaislas aitu māti un teķi – no 100 līdz 250 latiem. Latvijā audzēto aitu eksports sākts 2010.gadā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!