• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Apmeklējot Rīgas vagonbūves rūpnīcu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2012., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Tiekoties ar Latvijas Aitu audzētāju asociācijas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

10.01.2012., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Apmeklējot Rīgas vagonbūves rūpnīcu

4.janvārī satiksmes ministrs Aivis Ronis un izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis iepazinās ar Rīgas vagonbūves rūpnīcas (RVR) uzņēmuma ražotnēm un pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar RVR plānoto līdzdalību “Pasažieru vilciena” jauno elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iepirkuma konkursā.

Valdības locekļus ar uzņēmuma ražotnēm iepazīstināja RVR valdes priekšsēdētājs Valērijs Igaunis, kurš norādīja, ka šim nozīmīgajam mašīnbūves uzņēmumam ir vairāk nekā 100 gadu vēsture, tas ir un turpina darboties, mainoties gan politiskām, gan ekonomiskām sistēmām. Uzņēmuma vadība prezentēja savu redzējumu attiecībā uz savu līdzdalību jauno vilcienu piegādes projektu “Pasažieru vilciena” izsludinātajā konkursā, kā arī informēja par savu plānoto sadarbību ar tehnoloģisko partneri “Construction y Auxiliar de Ferrocarriles S.A.” (CAF). Vienlaikus tika uzsvērts, ka RVR plāno uz esošās rūpnīcas bāzes izveidot elektrovilcienu un dīzeļvilcienu ražošanu ar jaunām augstas tehnoloģijas un sociāli nozīmīgām darba vietām, kā arī radīt priekšnoteikumus uzņēmuma markas eksporta potenciāla realizācijai tradicionālajos NVS tirgos.

Satiksmes ministrs A.Ronis tikšanās laikā informēja par esošo situāciju un atsevišķiem riskiem attiecībā uz iepirkuma procesa norisi. A.Ronis sacīja: ““Pasažieru vilciena” valdes darbs šobrīd ir novērst jebkurus riskus šajā valstij nozīmīgajā iepirkumā ilgtermiņā.” Ministrs uzsvēra, ka valdība gaida aktīvu rīcību no PV valdes, lai izpildītu valdības 6.decembra sēdē noteiktos nosacījumus, vienlaikus norādot, ka spāņu uzņēmums CAF ir izteicis ieinteresētību un pagājušā gada nogalē informējis, ka pagarina sava iesniegtā piedāvājuma termiņu līdz janvāra beigām.

Aivis Freidenfelds, ministra biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!