• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par prasībām darba aizsardzības speciālistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2011., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par valsts līdzfinansējumu "Skolas piena" programmai

Vēl šajā numurā

28.12.2011., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par prasībām darba aizsardzības speciālistiem

2012.gada 1.janvārī beigsies pārejas periods attiecībā uz darba aizsardzības speciālista izglītību bīstamo nozaru uzņēmumos, atgādina Labklājības ministrija (LM).

Tas nozīmē, ka pēc 2012.gada 1.janvāra uzņēmumos, kas nodarbojas ar bīstamajiem komercdarbības veidiem, ja tajos ir vairāk par pieciem darbiniekiem, darba vides iekšējo uzraudzību un risku novērtēšanu vairs nevarēs veikt speciālisti, kuriem nav augstākās izglītības darba aizsardzībā. Proti, to nevarēs darīt tie speciālisti, kuriem ir pamatlīmeņa jeb 160 stundu apmācība darba aizsardzībā un iegūta augstākā izglītība dabaszinātnēs, inženierzinātnēs, veselības aizsardzības jomā vai tiesību zinātnēs un kuriem ir vismaz piecu gadu pieredze attiecīgajā profesijā vai darba aizsardzībā.

No 2012.gada 1.janvāra bīstamo nozaru uzņēmumos, kuros ir vairāk nekā pieci darbinieki, darba aizsardzības organizatorisko sistēmu varēs veidot, piesaistot kompetento institūciju darba aizsardzības jautājumos vai arī nodarbinot uzņēmumā darba aizsardzības speciālistu, kas ieguvis profesionālo augstāko izglītību darba aizsardzībā.

Tajos bīstamo nozaru uzņēmumos, kuros nav vairāk kā pieci darbinieki, kā arī tajos, kas nedarbojas bīstamajās nozarēs, arī pēc 2012.gada 1.janvāra, tāpat kā līdz šim, visus darba aizsardzības speciālista pienākumus varēs veikt uzņēmumā nodarbināts speciālists ar pamatlīmeņa izglītību (160 stundu) vai augstāko izglītību darba aizsardzībā. Šim nolūkam darba devējs varēs arī piesaistīt kompetento institūciju vai kompetento speciālistu uz uzņēmuma līguma pamata.

To paredz Ministru kabineta 2005.gada 8.februāra noteikumi Nr.99 “Noteikumi par komercdarbības veidiem, kuros darba devējs iesaista kompetentu institūciju”. Bīstamie komercdarbības veidi ir iekļauti šo noteikumu pielikumā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!