• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konferenci Kijevā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1999., Nr. 141/142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Muitas pārvaldes darbu

Vēl šajā numurā

07.05.1999., Nr. 141/142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konferenci Kijevā

Baltijas valstis dalās pieredzē ar Ukrainu

Šonedēļ, 3. un 4. maijā, Kijevā notika starptautiska konference "Ukrainas eiropeiskā izvēle — Baltijas pieredze". Konferenci rīkoja Ukrainas Politisko studiju institūts ar Ukrainas Ārlietu ministrijas atbalstu.

Konferences darbā piedalījās augsta līmeņa Ukrainas Ārlietu ministrijas, valdības un prezidenta administrācijas pārstāvji. Guntars Krasts uzstājās konferences atklāšanā ar uzrunu, kurā informēja par Latvijas pieredzi eirointegrācijas jautājumos. Ārlietu ministrijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Ķesteris.

Konferences dalībnieki apsprieda vairākus ar eirointegrāciju saistītus jautājumu blokus, tai skaitā Eiropas Savienības (ES) asociēto valstu eirointegrācijas pieredzi, Ukrainas attiecības ar ES, reģionālās sadarbības perspektīvas starp Baltijas jūras un Melnās jūras reģiona valstīm.

Vakar, 5.maijā, Ukrainas Ārlietu ministrijā Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Ārlietu ministriju delegācijas tikās ar Ukrainas ārlietu ministra pirmo vietnieku Jevgeņiju Beršedu. Tika apspriesta iespēja konkretizēt savas sadarbības mehānismu un izvēlēties atsevišķas nozares, kurās Baltijas valstu eirointegrācijas pieredze būtu Ukrainai visnoderīgākā.

No Latvijas puses konferencē piedalījās Ministru prezidenta biedrs Guntars Krasts, Eiropas integrācijas biroja pārstāvis Māris Sprindžuks, Latvijas Universitātes rektors Juris Zaķis un LU profesore E.Šumilova. Konferences darbā piedalījās Lietuvas un Igaunijas Ārlietu ministriju delegācijas, Moldovas Republikas, Uzbekistānas un Gruzijas Republikas ĀM pārstāvji, bijušais Lietuvas prezidents Aļģirds Brazausks, kā arī Ukrainā akreditētie Zviedrijas, Somijas un Eiropas Komisijas vēstnieki, ASV vēstniecības darbinieki un akadēmisko aprindu pārstāvji.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!