• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iekšējā tirgus aizsardzību (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1999., Nr. 141/142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konferenci Kijevā

Vēl šajā numurā

07.05.1999., Nr. 141/142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iekšējā tirgus aizsardzību

Turpinājums no 1.lpp.

Savukārt Labklājības ministrijai, veicot pārtikas kontroli, jāziņo Sanitārajai robežinspekcijai par konstatēto importēto produktu neatbilstību spēkā esošajām nekaitīguma un kvalitātes prasībām. Līdz šā gada 1.jūnijam, pamatojoties uz "Standartizācijas likumu", Ministru kabinetā jāapstiprina kā Latvijas Republikas obligāti piemērojamais Nacionālais standarts (LV ST ZM 64–96 "Cūkgaļa" un LV ST 2M 61–96 "Liellopu un teļa gaļa"), kas tādējādi reglamentētu ilgstoši sasaldētas gaļas importu Latvijā.

Ir pausta arī prasība nekavējoties pārtraukt uz laiku līdz gada beigām procedūras "preču ievešana pārstrādei" atvieglojumu piemērošanu gaļai, cukuram, pienam, pastiprinot tās kontroli. Būtiski, lai tiktu izstrādātas un ieviestas vienotās preču pavadzīmes gaļas un gaļas produktu apritē.

Sanitārajai robežinspekcijai no šā gada 1.novembra, veicot kravu kontroli uz robežas, ieteiks pieprasīt sertifikātu, kas apliecina priekšmetu un materiālu atbilstību Ministru kabineta 1998.gada 9.jūnija noteikumiem Nr.217 "Obligātās nekaitīguma prasības materiāliem un priekšmetiem, kas nonāk saskarē ar pārtiku".

Un, visbeidzot, Saeimai lūgs veikt grozījumus LR likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)" atbilstoši Pasaules tirdzniecības organizācijas sarunu rezultātiem, nevis Ministru kabineta un Starptautiskā valūtas fonda memorandam (par tarifu samazinājumiem lauksaimniecības precēm līdz 30 procentiem). Par pārējo iepriekšminēto pasākumu izpildi būs atbildīgas Zemkopības ministrija, Ekonomikas ministrija, Finansu ministrija, Labklājības ministrija un Valsts ieņēmumu dienests.

Dagnija Muceniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!