• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Muitas pārvaldes darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1999., Nr. 141/142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Muitas pārvaldes darbu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

07.05.1999., Nr. 141/142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Muitas pārvaldes darbu

Valsts ieņēmumu dienesta šogad paveiktais Latvijas muitas kontrolpunktos un muitas noliktavās

Valsts budžeta ieņēmumu nodrošināšana un palielināšana, iekšējā tirgus aizsardzība, akcizēto preču plūsmas pastiprināta kontrole, akcentējot uzmanību uz attiecīgajām muitas noliktavām un pārvadājumiem pa dzelzceļu un eksporta kravu plūsmas pastiprināta kontrole — tādi šī gada pirmajos četros mēnešos kontrabandas apkarošanas un pēcimporta pārbaužu jomā bijuši galvenie Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes prioritārie darbības virzieni. Ir apkopoti rezultāti un skaidri redzams, ka darbs nav bijis veltīgs.

Jau februāra vidū tika uzsāktas konkrētas aktivitātes pārtikas preču iekšējā tirgus aizsardzībā. No 29.marta līdz 2.aprīlim un no 16. aprīļa līdz 20. aprīlim norisinājās operācija "Pavasaris ’99" ar reģionālo pretkontrabandas daļu rotāciju. Iekasēta soda nauda un papildu nodokļi gandrīz 7 000 latu apjomā, sastādīti 19 administratīvo pārkāpumu protokoli un fiziski pārbaudītas 844 kravas.

Pārtikas preču kontrabandas ierobežošanas darba rezultāti laikā no 1999.gada 1.janvāra līdz 28.aprīlim uzrāda ievērības cienīgu faktu, ka 1998.gadā kopumā ar pārtikas precēm saistītie muitas noteikumu pārkāpumu protokoli ir sastādīti 102 reizes, bet šī gada pirmajos četros mēnešos to skaits jau ir 56. Pamatīgāku ieskatu muitas noteikumu pārkāpumos saistībā ar pārtikas precēm sniedz tabula pielikumā.

Laikā no 20.līdz 29.aprīlim muitas iestādēs tika veiktas pastiprinātas eksporta kravu pārbaudes. Pusotras nedēļas laikā konstatēti trīs nopietni muitas noteikumu pārkāpumi — nedeklarētas preces par gandrīz 12 000 latu. Pārkāpumi konstatēti un Administratīvo pārkāpumu protokoli sastādīti:

Krāslavas rajona Indras pasažieru stacijas muitas punktā, kur muitā tika iesniegta eksporta muitas kravas deklarācija bez deklarētajām precēm. Preču vērtība — Ls 2759;

Ludzas rajona Zilupes pasažieru stacijas muitas punktā kādas kravas eksportējamo preču daudzums bija ievērojami mazāks par muitas kravas deklarācijā uzrādīto;

arī Rēzeknes preču stacijas "Rēzekne 2" muitas punktā kādas kravas eksportējamo preču daudzums bija ievērojami mazāks par muitas kravas deklarācijā uzrādīto. Deklarēto un faktiski eksportēto preču vērtības starpība sasniedz Ls 5000.

Akcizēto preču kontroles pasākumu ietvaros turpinās specifiskās informācijas apkopošana un analizēšana. Rīgas muitas Pretkontrabandas daļa ir veikusi pārbaudes 5 muitas noliktavās, kurās atļauta akcīzes preču uzglabāšana. Pārbaužu laikā muitas noteikumu pārkāpumi netika konstatēti.

Savukārt pretkontrabandas daļu sadarbības ietvaros 29. un 30.martā tika veikta operācija "BUSS 99/5", kuras rezultātā sastādīti trīs administratīvo pārkāpumu protokoli, aizturēta bezsaimnieka manta, kā arī iekasēta soda nauda un papildu nodokļi budžetā Ls 1400 apjomā.

Apkopojot visu 1999.gada 29.aprīlī pieejamo informāciju par muitas kontroles darba rezultātiem, var atzīmēt, ka valsts budžetā pēc visiem Valsts ieņēmumu dienesta veiktajiem pasākumiem šī gada pirmajos četros mēnešos papildus tiks iekasēti 0,65 miljoni latu. Pārbaužu rezultātā mainās uzņēmumu vispārējā attieksme pret nodokļu nemaksāšanu un mēģinājumiem izdarīt nelikumīgas darbības muitas jomā, kā arī sabiedrības attieksme pret muitas darbu kopumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!