• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas Vēstneša" pārtapšanu par elektronisku izdevumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO veiktās gaisa telpas kontroles nozīmīgumu

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvijas Vēstneša” pārtapšanu par elektronisku izdevumu

Saeimas Juridiskās komisijas deputāti 15.novembrī nolēma pārņemt izskatīšanai 11.Saeimā Oficiālo publikāciju likumu, kas paredz atteikties no oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” izdošanas papīra formātā.

Šo likumprojektu 10.Saeima bija izskatījusi tikai pirmajā lasījumā, un saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimas komisija var rosināt turpināt tā izskatīšanu nākamajā parlamenta sasaukumā.

Likumprojekta sākotnējā redakcijā plānots veikt vairākas izmaiņas, ieviešot pusgadu ilgu periodu pārejai no oficiālā izdevuma drukas versijas uz elektronisko. No 2012.gada 1.jūlija līdztekus pastāvēs abas versijas, bet no 2013.gada laikraksts papīra formātā vairs neiznāks. Pārejas periods ļaus pārliecināties, vai elektroniskais izdevums strādā nevainojami un, ja nepieciešams, novērst iespējamās problēmas, deputātiem skaidroja Saeimas Juridiskā biroja pārstāvis Jānis Pleps, norādot, ka šāds risinājums ir pieņemams visām oficiālās publikācijas sagatavošanā iesaistītajām pusēm.

Saskaņā ar likumprojektu oficiālo informāciju publicēs interneta vietnē
www.vestnesis.lv, un tādējādi elektroniskajam izdevumam “Latvijas Vēstnesis” būs juridiski saistošs oficiālās publikācijas statuss. Tas būs pieejams bez maksas kā periodisks izdevums, kurā publicēs informāciju, ko šobrīd ievieto laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”. Likumprojekta autori norāda, ka oficiālā publikācija elektroniskajā formā būs lietotājam ērtāka un arī plašāk pieejama. Atsakoties no papīra formāta, tiesību akti oficiālajā elektroniskajā izdevumā tiks publicēti ne vēlāk kā divu darba dienu laikā. Atteikšanos no drukas versijas pamato salīdzinoši nelielais tās abonentu skaits, kas 2010.gadā bija sarucis līdz 510 abonentiem. Savukārt jau patlaban laikraksta neoficiālās elektroniskās versijas unikālo lietotāju skaits darba dienā pārsniedz 3500.

Juridiskās komisijas sekretārs Valērijs Agešins atzinīgi vērtēja pāreju uz elektronisku oficiālo publikāciju, norādot, ka tas palīdzēs samazināt gan tās sagatavošanai nepieciešamo laiku, gan līdzekļus. Kā negatīvu aspektu deputāts minēja to, ka pašvaldībām būs pienākums joprojām par samaksu publicēt atsevišķus normatīvos aktus.

Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvji komisijas sēdē norādīja, ka būtu jāpārskata oficiālajā izdevumā publicējamo dokumentu apjoms un publikāciju efektivitāte. LTRK pārstāvis pauda viedokli, ka nav lietderīgi publicēt komercreģistra ziņas par uzņēmumu amatpersonu izmaiņām, jo uzņēmēji tam seko maksas datubāzē internetā. Tam nepiekrita komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne, norādot, ka valstij jānodrošina iespēja šo informāciju iegūt bez maksas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!