• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas Vēstneša" pārtapšanu par elektronisku izdevumu

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti 29.novembrī skatīšanai otrajā, galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā “Par valsts pensijām”, kas paredz par diviem gadiem paildzināt priekšlaicīgās pensionēšanās iespēju, kā arī saglabāt vēl vairākas likuma normas, kuras citādi būtu spēkā tikai līdz šā gada beigām.

Komisijas sagatavotais likumprojekts, paredz līdz 2013.gada 31.decembrim pagarināt iespēju pieprasīt vecuma pensiju divus gadus pirms noteiktā pensionēšanās vecuma personām, kuru apdrošināšanas stāžs nav mazāks par 30 gadiem.

Saskaņā ar likumprojektu uz diviem gadiem plānots saglabāt arī tiesības uz pensiju ar atvieglotiem noteikumiem par darbu sevišķi kaitīgos, sevišķi smagos vai kaitīgos un smagos darba apstākļos. Uz tādu pašu termiņu plānots saglabāt patlaban spēkā esošos pensijas sākumkapitāla aprēķināšanas atvieglojumus, lai nodrošinātu, ka no nākamā gada būtiski nesamazinās atsevišķas jaunpiešķirtās pensijas.

“Šie grozījumi būs būtisks atbalsts pirmspensijas vecuma cilvēkiem, kas palikuši bez darba. Par likumprojektu galīgajā lasījumā Saeima lems jau šo ceturtdien, 1.decembrī, un tas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai dos pietiekamu laiku, lai sagatavotos likuma normu ieviešanai praksē,” skaidroja komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Šīs likuma normas skar ap 40 tūkstošiem cilvēku, un to ieviešana no 2012.gada valsts budžeta prasīs septiņus miljonus latu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!