• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par atbalstu mazajiem kinoteātriem pārejai uz digitālo ēru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2011., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizliegumu spekulēt ar dalībvalsts maksātnespēju

Vēl šajā numurā

01.12.2011., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par atbalstu mazajiem kinoteātriem pārejai uz digitālo ēru

Digitālais aprīkojums ir pārāk dārgs, lai mazie un neatkarīgie kinoteātri spētu noturēties digitālās revolūcijas laikmetā, uzsver deputāti 16.novembrī pieņemtajā rezolūcijā. Rezolūcijā aicināts piešķirt īpašas ES subsīdijas, lai palīdzētu veikt ieguldījumus filmu ražošanā, 3D projekciju arhivēšanā un HDTV vai Blue-Ray tehnoloģijās.

Eiropas kultūras un izglītības komitejas priekšsēdētāja Dorisa Paka uzsvēra: "Lielajiem kinoteātriem ieguldījumi pārejai uz digitalizāciju nerada problēmas, bet nelielu neatkarīgu kino īpašniekiem tie nav pa spēkam. Tomēr tieši mazie kinoteātri ir nozīmīgi kultūras daudzveidības saglabāšanai."

Ar ES un dalībvalstu subsīdijām ir jāveicina Eiropas filmu nozares un kinoteātru daudzveidība, lai tādējādi stiprinātu un paustu Eiropas kultūras identitāti. Deputāti aicina palielināt dalībvalstu atbalstu un piešķirt struktūrfondu līdzekļus un jaunās MEDIA programmas līdzekļus, lai atbalstītu Eiropas kino ražošanas un izplatīšanas ķēdes digitalizāciju.

Galvenā Eiropas kino problēma mūsdienās ir apmeklētāju skaita palielināšana mazos kinoteātros, kas atrodas mazpilsētās un lauku apgabalos, jo tie ir finansiāli īpaši neaizsargāti un tiem vajadzīga palīdzība, lai nodrošinātu atbilstību tehnoloģiju attīstībai, uzsver deputāti.

Rezolūcijā arī uzsvērta digitālās arhivēšanas nozīme, lai saglabātu un demonstrētu dalībvalstu un Eiropas kinematogrāfisko mantojumu. Deputāti aicina ES dalībvalstis ieviest minētā mērķa sasniegšanai vajadzīgos tiesību aktus, vienlaikus nodrošinot autortiesību ievērošanu.

Rezolūciju pieņēma ar 506 balsīm par, 27 balsīm pret un 46 atturoties.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!