• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas vēstnieces vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2011., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izraēlas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

10.11.2011., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas vēstnieces vizīti Saeimā

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica, tiekoties ar Francijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šantālu Puarē, akcentēja Latvijas pozīciju sarunās par Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam, kā arī pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar gatavošanos Latvijas prezidentūrai ES.

Sarunā ar vēstnieci komisijas priekšsēdētāja skaidroja Latvijas nostāju par nepieciešamību nodrošināt kohēzijas finansējumu 2014.–2020.gada periodā vismaz līdzšinējā līmenī, kā arī nepieciešamību īstenot godīgus un vienlīdzīgus konkurences nosacījumus Latvijas lauksaimniekiem Eiropas tirgū.

Z.Kalniņa-Lukaševica pateicās par Francijas vēstniecības ieguldījumu, septembrī parakstot memorandu par daudzgadu franču valodas apmācības programmu Latvijas valsts pārvaldes iestādēs. Memorands noslēgts uz trim gadiem, un tas paredz nodrošināt pakāpenisku franču valodas apmācību 300 mūsu valsts ierēdņiem.

"Noslēgtā vienošanās par franču valodas apguvi ir ļoti nozīmīga," atzīmēja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja. "Īpaši būtiski tas ir, gatavojoties Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā pusgadam. Prezidentūras laikā Latvijai būs jāvada vairāk nekā divsimt ekspertu darba grupas, un franču valoda līdzās angļu un vācu valodai ir viena no to darba valodām," sacīja Z.Kalniņa-Lukaševica.

Savukārt, pārrunājot iespējas veicināt Latvijas un Francijas ekonomisko sadarbību, vēstniece iepazīstināja ar plānotajiem pasākumiem Francijas investīciju piesaistē Latvijā. Komisijas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas atvērtību Francijas uzņēmumu investīcijām, it īpaši nozarēs ar augstu pievienoto vērtību.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!