• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2011., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239275

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Japānas un Gruzijas vēstnieku vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

10.11.2011., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 27.oktobrī, tiekoties ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Hagitu Ben Jakovu, pārrunāja iespējas sekmēt abu valstu kontaktus ekonomikas, kultūras, kā arī parlamentārās sadarbības jomā. Vēstniece Saeimā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja sarunā akcentēja ekonomisko sakaru veicināšanas nozīmi, jo jaunu ekonomisko kontaktu veidošana Latvijai ir īpaši būtiska šajā laikā, kad mūsu valsts sekmīgi pārvarējusi ekonomisko krīzi un atrodas ekonomiskās attīstības fāzē. S.Āboltiņa pauda cerību, ka par labu stimulu abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanai kalpos gaidāmā Latvijas–Izraēlas Tirdzniecības kameras izveide.

Arī vēstniece sarunā apliecināja, ka abu valstu ekonomiskās sadarbības izaugsme būs viena no viņas pilnvaru termiņa prioritātēm. Jau patlaban vērojams Latvijas un Izraēlas tirdzniecības apgrozījuma pieaugums, un tām ir labs tālākas izaugsmes potenciāls, atzina H.Ben Jakova.

Tāpat vēstniece pateicās par atbalstu, ko Latvija sniedz vietējai ebreju kopienai. S.Āboltiņa apliecināja, ka Saeima turpinās iesākto labo sadarbību ar ebreju kopienu, parlamenta pārstāvjiem piedaloties gan ebreju tautas svētku, gan holokausta upuru piemiņas pasākumos.

Pārrunājot abu valstu parlamentāro sadarbību, S.Āboltiņa darīja zināmu, ka arī 11.Saeimā tiks veidotas deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. Visticamāk, ka līdzīgi kā iepriekšējā Saeimas sasaukumā arī 11.Saeimā līdz ar citām sadarbības grupām tiks izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Izraēlas parlamentu, pauda S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja sarunā arī atzīmēja kultūras sakaru lielo potenciālu, veidojot sapratni starp abām valstīm un to iedzīvotājiem. "Tieši kultūra vislabāk palīdz veidot cilvēciskos kontaktus starp tautām, jo tai nav nepieciešams tulkojums un papildu skaidrojumi," teica S.Āboltiņa, iepazīstinot ar iespējām, ko 2014.gadā sniegs Rīgas kļūšana par Eiropas Kultūras galvaspilsētu.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!