• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2011., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239273

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas vēstnieces vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

10.11.2011., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 1.novembrī, tiekoties ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tomāšu Pštrosu, pārrunāja abu valstu ekonomisko un politisko sadarbību, īpašu uzmanību veltot sadarbībai Eiropas Savienības (ES) līmenī. Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

Latvijai un Čehijai ir daudz kopīgu interešu ES, un kā nelielām dalībvalstīm tām ir vitāli svarīgi sadarboties ES lēmumu pieņemšanas procesā, sarunā atzina Saeimas priekšsēdētāja. Patlaban abu valstu uzmanības centrā ir sarunas par jaunā ES daudzgadu budžeta veidošanu, tostarp finansējuma sadalījums Kopējai lauksaimniecības politikai un Kohēzijas politikai.

"Mūsu valstis vieno ne tikai sadarbība Eiropas Savienībā, bet arī kopīgās vēstures lappuses. Latvijas cilvēkiem ir viegli saprast Čehijas vēsturi, jo arī mums ir līdzīga pieredze," sarunā atzina S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par viņa personīgo ieguldījumu Latvijas un Čehijas divpusējo attiecību veicināšanā, lielu uzmanību veltot sadarbībai ne tikai politikas un ekonomikas, bet arī kultūras, izglītības un publiskās diplomātijas jomā.

Puses bija vienisprātis par pozitīvo ieguldījumu, kādu abu valstu attiecībās sniedza Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas Miroslavas Nemcovas oficiālā vizīte Latvijā šā gada aprīlī.

Saeimas priekšsēdētāja darīja zināmu, ka jau drīzumā plānots nodibināt pirmās deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. Visticamāk, līdzīgi kā iepriekšējā parlamenta sasaukumā, arī 11.Saeimā tiks izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Čehijas parlamentu, sacīja S.Āboltiņa. Tāpat S.Āboltiņa kā labu parlamentārās sadarbības formātu akcentēja kontaktu veidošanu abu valstu parlamentu nozaru komisiju līmenī.

Savukārt, pārrunājot ekonomiskās sadarbības attīstības perspektīvas, S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka sadarbība turpina vienmērīgi attīstīties un Latvijas un Čehijas tirdzniecības apgrozījums sasniedzis pirmskrīzes līmeni.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!