• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 27. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.1999., Nr. 129/130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 27. aprīļa sēdes

Vēl šajā numurā

28.04.1999., Nr. 129/130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 27. aprīļa sēdē

Valdības sēdē akceptēti noteikumi "Dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumi". Tie nosaka dzelzceļa infrastruktūras tehniskā aprīkojuma rotošā sastāva un tā funkcionēšanai nepieciešamo ēku un būvju, kā arī vilcienu kustības organizācijas tehniskās ekspluatācijas pamatprasības.

Akceptēts likumprojekts "Par 1980.gada 9.maija Bernes Konvenciju par starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem (COTIF)". Pievienojoties konvencijai Latvijas kļūs par Starptautiskās dzelzceļu pārvadājumu starpvaldību organizācijas dalībvalsti un dzelzceļa transporta kustība tiks regulēta, pamatojoties uz Eiropas valstīs spēkā esošajiem starptautiskajiem tiesību aktiem.

Valdība akceptēja noteikumus "Noteikumi par Madonas rajona Cesvaines pilsētas administratīvo robežu grozīšanu".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 249-99 "Polietilēna gāzes vadi"". Noteikumi stājas spēkā ar 1999. gada 10.maiju.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Rietumeiropas savienības drošības līgumu". Līgums nepieciešams klasificētās informācijas apmaiņai ar Rietumeiropas savienību.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības līgumu par starpvaldību komisiju sadarbībai tirdzniecībā, ekonomikā, zinātnē, tehnoloģijā un kultūrā".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 5.novembra noteikumos Nr.422 "Noteikumi par valsts nodevu par Latvijas Republikas pasu un citu personu apliecinošu un tiesību apliecinošu dokumentu izsniegšanu". Grozījumi novērsīs situāciju, kad divreiz jāmaksā valsts nodeva personām, kurām tiek izsniegta atgriešanās apliecība, gadījumos, ja ceļošanas dokumenti ir nozagti, nozaudēti vai kļuvuši lietošanai nederīgi.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra"". Aģentūra nodarbosies ar jaunatnes izglītības programmu īstenošanu Latvijā.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 444 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 75 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību zivsaimniecības jomā".

Jautājums par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1999.gadam atlikts. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju līdz š.g. 29.aprīlim plkst.10 uzdots iesniegt Valsts kancelejā valsts īpašuma privatizācijas fonda ceturkšņa iemaksu plānu, pārskatu par privatizācijas ieņēmumu avotu un pasākumu finansēšanas plānu prioritārā secībā atbilstoši iemaksām. Jautājumu paredzēts skatīt nākošajā valdības sēdē.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Likums par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā". Likums nepieciešams, lai ieviestu Latvijā garantiju sistēmu darbinieku tiesību aizsardzības jomā, kā arī lai mazinātu sociālo spriedzi sabiedrībā, kas saistās ar darba devēja maksātnespēju.

Saistībā ar likumprojektu "Likums par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā" akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par nodokļiem un nodevām".

Pieņemta zināšanai informācija par valdības atbalsta sniegšanu A.Puškina 200 gadu jubilejai veltīto pasākumu organizēšanai Latvijā. Valdība nolēma ieteikt finansu ministram no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt līdzekļus 28643 latu apmērā A.Puškina 200 gadu jubilejai veltīto pasākumu organizēšanai Latvijā. Minētos līdzekļus paredzēts sadalīt šādu projektu īstenošanai: Izglītības un zinātnes ministrijai — A.Puškina 200 gadu jubilejai veltītās Baltijas valstu skolēnu starptautiskās krievu valodas olimpiādes sarīkošanai — 8833 latus; Kultūras ministrijai — A.Puškina darbu izdošanai — 4500 latu; A.Puškina 200 gadu jubilejai veltītā piemiņas akmens izgatavošanai un uzstādīšanai — 4310 latu; A.Puškina 200 gadu jubilejai veltītā svinīgā vakara sarīkošanai Latvijas Nacionālajā operā — 6900 latu; Ārlietu ministrijai — A.Puškina Kopoto rakstu 25 komplektu dāvinājumam — 4100 latu.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Starptautiskās krimināltiesas statūtiem".

Pieņemta zināšanai iekšlietu ministra R.Jurdža sniegtā informācija par esošo Latvijas pilsoņu pasu veidlapu uzlabošanas iespējām. Atzīta par nelietderīgu esošo Latvijas pilsoņu pasu veidlapu uzlabošanu.

Pieņemta zināšanai informācija par konkursa valsts pasūtījuma piešķiršanai "Par Latvijas pilsoņa pases veidlapas izgatavošanu" rezultātiem. Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Ārlietu ministriju un Finansu ministriju uzdots izvērtēt jautājumu par konkursa "Par Latvijas pilsoņa pases veidlapas izgatavošanu" turpināšanu vai jauna konkursa izsludināšanu un līdz š.g. 6.maijam iesniegt attiecīgus priekšlikumus izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par Baltijas aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) pasniedzēju finansiālo nodrošinājumu". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā saskaņā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas 1998.gada 11.decembrī parakstīto vienošanās memorandu par Baltijas aizsardzības koledžas darbību, pārvaldīšanu un finansēšanu tiek noteikta Baltijas aizsardzības koledžas pasniedzēja darba samaksa. Pasniedzējam par darba pienākumu pildīšanu ārzemēs ikmēneša piemaksa pie amatalgas noteikta 480 latu apmērā. Koledžas pasniedzējam noteikts gada pabalsts 3500 ASV dolāru apmērā, ja kopā ar pasniedzēju ārvalstīs uzturas viņa laulātais, un gada pabalsts 1050 ASV dolāru (par katru bērnu), ja kopā ar pasniedzēju ārvalstīs uzturas viņa bērns.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā civillietās aprēķināmas lieciniekiem un ekspertiem izmaksājamās summas un ar atbildētāja meklēšanu saistītie izdevumi".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Čehijas Republikas valdības līgumu par sadarbību kultūras jomā".

Pieņemta zināšanai Ekonomikas ministrijas sniegtā informācija par Valsts investīciju programmas projektu 2000. gadam. Ekonomikas ministrijai uzdots 2 dienu laikā Valsts investīciju programmas sadaļu "Mērķdotācijas pašvaldībām" iesniegt Pašvaldību aizņēmumu un garantiju kontroles un pārraudzības padomē izvērtēšanai un slēdziena sagatavošanai. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju uzdots turpināt Valsts investīciju programmas precizēšanu, paredzot sadalītus finansu resursu avotus 2000., 2001., 2002. un turpmākajiem gadiem. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām (Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvalde) uzdots atkārtoti izvērtēt resoru iesniegtos Eiropas Savienības tehniskās palīdzības līdzekļu apjomus (PHARE, pirmsstrukturālie fondi u.c.) iekļaušanai Valsts investīciju programmā. Ekonomikas ministrijai uzdots pārskatīto Valsts investīciju programmas projektu nosūtīt ministrijām un Valsts kancelejai līdz š.g. 4.maijam un programmu atkārtoti izskatīt Ministru kabineta sēdē š.g. 11.maijā. Valsts investīciju programmu 2000.gadam un turpmākajiem gadiem nolemts akceptēt pirms valsts budžeta izdevumu "mērķa griestu" noteikšanas 2000.gadam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!