• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Krievijas Federācijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2011., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Polijas Republikas vēstnieku

Vēl šajā numurā

19.07.2011., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Krievijas Federācijas vēstnieku

14.jūlijā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, lai pārrunātu abu valstu politiskā dialoga attīstību un sadarbības iespējas nākotnē.

Ar Krievijas Federācijas vēstnieku tika apspriestas abu valstu kaimiņattiecību attīstības iespējas. Valsts prezidents uzsvēra: "Divpusējo attiecību sekmīgai attīstībai ir nepieciešams turpināt politisko dialogu un pragmatisku sadarbību abpusējas ieinteresētības jomās." Viņš augstu novērtēja divpusējo attiecību pozitīvo dinamiku pēdējos gados un uzsvēra spēkā esošo ielūgumu Krievijas Federācijas prezidentam apmeklēt Latviju, atzīmējot politiskā dialoga nozīmi prezidentu līmenī, lai veicinātu izpratni par kaimiņvalstīs notiekošajiem procesiem.

Krievijas vēstnieks uzsvēra, ka īpaši būtiski ir, lai aktīvais abu valstu savstarpējais dialogs nestu praktiskus rezultātus, tai skaitā pieaugumu ekonomiskās sadarbības jomā.

Sarunā ar Krievijas vēstnieku Valsts prezidents izteica gandarījumu, ka notiek aktīva starpvalstu līgumtiesiskās bāzes stiprināšana, aicinot šim jautājumam veltīt īpašu uzmanību. Abas amatpersonas pārrunāja arī robežšķērsošanas veicināšanas jautājumus, kas palīdzētu tranzīta attīstībai.

Valsts prezidents norādīja uz panākto vienošanos par abu valstu kopīgās vēsturnieku komisijas izveidi, aicinot pēc iespējas drīzāk uzsākt šīs komisijas darbu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!