• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2011., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233255

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Krievijas Federācijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

19.07.2011., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs

13.jūlijā Vašingtonā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikšanās laikā ar ASV finanšu sekretāru Timotiju Geitneru pārrunāja Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmu un informēja, ka šā gada laikā ir plānots pabeigt starptautiskā aizdevuma programmu. T.Geitners pauda nostāju: "Latvijas pieeja krīzes pārvarēšanai ir veiksmīgi īstenota stratēģija, kā atgriezties starptautiskajos finanšu tirgos un atgūt to uzticību." Sarunas laikā puses pārrunāja arī finanšu un ekonomisko situāciju Eiropā. T.Geitners pastāstīja par ASV ekonomikas aktualitātēm un 2012.gada budžeta sastādīšanas gaitu.

Vizītes ietvaros V.Dombrovskis kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju tikās ar uzņēmuma "Raytheon International" vadību. Tikšanās laikā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji prezentēja trīs Latvijas uzņēmumu piedāvājumu, ar kuriem iespējams veidot ciešāku sadarbību – "SAF Tehnika", "Hansa Metrics" un "Regula".

Sarunas laikā ar uzņēmuma "Maersk Line Limited" vadību uzņēmuma pārstāvji atzinīgi novērtēja savu līdzšinējo pieredzi, organizējot kravu plūsmu uz Afganistānu caur Latviju, un atzina, ka Ziemeļu distribūcijas tīkls ir veiksmīgs projekts, ko iespējams attīstīt.

Tikšanās laikā ar uzņēmuma "John Deere" pārstāvjiem puses pārrunāja iespējas attīstīt ciešāku sadarbību tranzīta un loģistikas jomā. Uzņēmuma vadītāji informēja, ka Baltijas reģions ir svarīgs kā pieeja Krievijas tirgum.

Kā ziņots, laikā no 13. līdz 22.jūlijam Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atrodas darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Vizītes mērķis ir veicināt politisko dialogu un attīstīt sadarbību starp Latvijas un ASV uzņēmumiem. Vizītē Ministru prezidentu pavada 28 Latvijas uzņēmēju delegācija, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, ASV Tirdzniecības palātas Latvijā un Latvijas–Amerikas biznesa asociācijas Silīcija ielejā pārstāvji.

 

Zanda Šadre, Ministru kabineta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!