• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta oficiālo vizīti Korejas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2011., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situācijas sakārtošanu ES augļu un dārzeņu tirgū

Vēl šajā numurā

14.06.2011., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta oficiālo vizīti Korejas Republikā

Latvijas Republikas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis no 8. līdz 10.jūnijam uzturējās oficiālā
vizītē Korejas Republikā, kuras laikā tikās ar Korejas prezidentu Ļi Mjunbaku un premjerministru
Kimu Hvansiku
(attēlā), kā arī apmeklēja vairākus Korejas vadošos uzņēmumus. Savukārt no 11. līdz 13.jūnijam Valdis Dombrovskis uzturējās darba vizītē Honkongā Foto: VK
Latvijas Republikas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Korejas Republikas galvaspilsētā Seulā, 9.jūnijā tiekoties ar Korejas Republikas prezidentu Ļi Mjunbaku Foto: VK

9.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Korejas galvaspilsētā Seulā tikās ar Korejas augstākajām amatpersonām – prezidentu Ļi Mjunbaku un premjerministru Kimu Hvansiku. Viņi pārrunāja abu valstu iespējas attīstīt ciešāku sadarbību gan ekonomikā, gan politikā, kā arī uzsvēra investīciju iespējas Latvijā.

Latvijas un Korejas sadarbība kļūst aizvien ciešāka gan valsts līmenī, gan privātajā sektorā. Turklāt mums ir daudz iespēju abpusējai pieredzes apmaiņai – Latvijas uzņēmējus interesē Korejas tirgus, savukārt Korejas uzņēmējiem varam piedāvāt pievilcīgu vidi investīcijām, attīstītu infrastruktūru un lielisku ģeogrāfisko novietojumu Ziemeļeiropas reģionā,” sacīja V.Dombrovskis.

Korejas augstākās amatpersonas atzinīgi novērtēja V.Dombrovska ieguldījumu finanšu krīzes seku pārvarēšanā Latvijā un spēju ar mērķtiecīgu un konsekventu politiku atgriezt valsti uz izaugsmes ceļa.

Latvijas un Korejas pārstāvji atzīmēja, ka šogad aprit 20 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas, tas tiek atzīmēts, apmainoties ar augsta līmeņa amatpersonu vizītēm. Jūlijā Latviju apmeklēt plāno Korejas Nacionālās asamblejas spīkeris Parks Hīte un vairāki parlamenta locekļi, un V.Dombrovskis aicināja arī Korejas premjerministru apmeklēt Latviju.

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Korejai ir liels sadarbības potenciāls arī ekonomikas jomā, ņemot vērā, ka starp abām valstīm jau ir noslēgti un darbojas līgumi par dubultās aplikšanas ar nodokļiem novēršanu, investīciju aizsardzību un bezvīzu režīmu. Korejas amatpersonas atzina, ka būtisku stimulu abu valstu uzņēmumu sadarbības veicināšanā sniegusi Korejas Importētāju asociācijas nesenā vizīte Latvijā, kuras laikā tās pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar Latvijas uzņēmumu piedāvājumu un iespējām.

Latvijas un Korejas amatpersonas atzinīgi novērtēja arī aizvien ciešāko abu valstu sadarbību izglītībā un kultūrā. Latvijas Universitāte ir izveidojusi Austrumāzijas pētniecības centru un nākamā gada septembrī plāno uzsākt Korejas studiju kursu. 2009. un 2010.gadā Korejas vēstniecība Latvijas galvaspilsētā rīkoja Korejas dienas, kas ietvēra vairākus korejiešu kultūras un mākslas pasākumus. Abas puses pauda pārliecību, ka šī sadarbība kļūs vēl ciešāka pēc abu valstu līguma par sadarbību kultūras, izglītības, sporta un jaunatnes lietās parakstīšanas, kas plānota līdz šā gada beigām.

10.jūnijā Ministru prezidents V.Dombrovskis un Latvijas uzņēmēju delegācija Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā tikās ar četrām Dienvidkorejas lielākajām uzņēmēju asociācijām – Korejas Rūpniecības federāciju, Korejas Starptautiskās tirdzniecības asociāciju, Korejas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kā arī Korejas Mazo un vidējo uzņēmumu federāciju, lai pārspriestu abu valstu uzņēmumu ekonomiskās sadarbības stiprināšanu.

“Korejas uzņēmumi jau ir atzinīgi novērtējuši Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu un piekļuvi kā rietumu, tā austrumu tirgiem, pievilcīgo investīciju vidi, kā arī kvalitatīvo un konkurētspējīgo darbaspēku, taču esmu pārliecināts, ka Latvijas un Korejas sadarbības potenciāls ir krietni lielāks. Arī uzņēmējdarbības vide Latvijā turpina uzlaboties – Pasaules Bankas pētījumā “Doing Business” 2011.gadā Latvija ir ierindojusies 24.vietā, bet mūsu mērķis ir līdz 2013.gadam iekļūt labāko 20 valstu vidū un ar 2014.gadu pievienoties eirozonai. Latvija kļūst par aizvien pievilcīgāku valsti investīcijām, un aicinu arī Korejas uzņēmumus to izmantot,” uzrunājot uzņēmējus, sacīja V.Dombrovskis.

Tāpat premjers kopā ar Latvijas uzņēmējiem apmeklēja uzņēmumu “Samsung Electronics”. Latvijas delegācija piedalījās arī Latvijas ģenerālkonsulāta Korejā rīkotajā pieņemšanā, kur V.Dombrovskis bijušajam Korejas vēstniekam Latvijā Čo Hijonam par ieguldījumu abu valstu attiecību veicināšanā pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni. Savukārt Latvijas ģenerālkonsulam Korejā Kvonam Kjunhūnam Ministru prezidents par aktīvu un veiksmīgu Latvijas interešu pārstāvēšanu Korejā pasniedza Ministru kabineta Atzinības rakstu.

V.Dombrovski vizītē uz Koreju pavadīja 16 Latvijas uzņēmumu pārstāvju delegācija, kas pārstāv loģistikas, kokapstrādes, tūrisma, farmācijas un citas jomas. Jaunas sadarbības iespējas ar Korejas partneriem vēlas attīstīt tūrisma kompānijas “TAS Baltics”, “Baltic Travel Group”, “Your Run” un Rīgas Tūrisma attīstības birojs, kokapstrādes kompānijas “Latvijas Finieris”, “Dendrolight Latvia”, “Dores fabrika” un “Smiltene Impex” pārstāvji, uzņēmumi “SAF Tehnika”, “Silvanols”, “ABEDD Baltic” un “RRB Project”, kā arī Rīgas un Ventspils brīvostas.

Latvijas uzņēmēji Seulā piedalījās Korejas Importētāju asociācijas rīkotajā starptautiskajā izstādē “Import Goods Fair 2011”, lai tās apmeklētājus iepazīstinātu ar savām precēm un pakalpojumiem, kā arī meklētu jaunus biznesa kontaktus un sadarbības iespējas ar Korejas uzņēmumiem.

Ministru prezidenta Valda Dombrovska oficiālā vizīte Korejā ilga no 8. līdz 11.jūnijam, un tās mērķis bija veicināt politisko dialogu un attīstīt abu valstu uzņēmumu ekonomisko sadarbību.

Mārtiņš Panke,
Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!