• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par E.coli izraisīto saslimšanu Vācijā un brīdinājumu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2011., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231309

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 2.jūnijā

Vēl šajā numurā

07.06.2011., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par E.coli izraisīto saslimšanu Vācijā un brīdinājumu Latvijā

Saskaņā ar 5.jūnijā iegūto informāciju slimības uzliesmojums jau ir izraisījis 21 nāves gadījumu Vācijā un vienu Zviedrijā. Eiropas Savienībā (ES), Norvēģijā un Šveicē konstatēti 2278 gadījumi, no kuriem 1620 gadījumos konstatēts E.coli producētais Šiga toksīns (STEC), bet 658 gadījumos konstatēts hemolītiski urēmiskais sindroms (HUS).

Escherichia coli vai E.coli baktērijas producētais Šiga toksīns izraisa cilvēkam vieglu līdz smagu asiņainu caureju. Vairums inficētiem cilvēkiem ar STEC attīstītās hemolītiski urēmiskais sindroms.

Lielākā daļa no konstatētajiem gadījumiem ir reģistrēti Vācijā, bet daļa inficēto slimība konstatēta pēc atgriešanās no Vācijas. Līdz šim Latvijā nav konstatēts neviens gadījums, tomēr cilvēkiem, kuri nesen ir viesojušies Vācijā, uzmanība jāpievērš tādiem simptomiem kā asiņaina caureja un nepieciešamības gadījumā jākonsultējas pie mediķiem.

Ikvienam ir ieteicams pirms lietošanas uzturā rūpīgi nomazgāt augļus un dārzeņus, kā arī rūpīgi nomazgāt rokas pirms pārtikas sagatavošanas un pirms ēšanas. Tāpat rūpīgi jāmazgā rokas pēc tualetes apmeklējuma vai mainot autiņbiksītes bērniem. Rūpīgi jāmazgā arī ēšanas piederumi un trauki.

6.jūnijā ES dalībvalstu atbildīgie ministri apsprieda šo jautājumu Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padomē. Eiropas Komisija pieprasījusi Vācijai pastiprināt uzraudzību, saslimstības uzliesmojuma kontroli un veikt pasākumus, lai noteiktu slimības avotu. ES izcelsmes dārzeņu importa ierobežojumus līdz šim ir noteikušas Krievijas Federācija, Libāna un Kanāda.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!