• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Es biju ar to rēķinājies," – Valdis Zatlers. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2011., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.06.2011., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Es biju ar to rēķinājies,” – Valdis Zatlers

Jautājums: Prezidenta kungs, vai jūs neuztrauc, ka par jums bija maz balsu?

Valsts prezidents Vladis Zatlers: Es biju ar to rēķinājies, pirms izšķīros par savu sestdienas paziņojumu. Jo, protams, ir negatīvas emocijas, kas vislabāk izpaudās Klāva Olšteina atklāsmē, pirmajā reakcijā. Bet šajās dienās Latvijā ir noticis tik daudz pozitīvu procesu, un tas ir tikai sākums. Protams, ir arī signāli, kuri ir jāņem vērā – tas nozīmē, ka balsojums par Šleseru, tieši tāds, kāds tas bija, nebija nejaušība. Mēs skaidri redzam, tieši šāds pats balsojums ir arī šodien par prezidentu. Es domāju, ka no tām iespējām, ko Saeima reāli varētu izdarīt līdz iespējamajām vēlēšanām – man ir šaubas, vai tie darbi tiks izdarīti, gan par partiju finansēšanu, gan to, kas attiecas uz vēlēšanu finansēšanu. Es domāju, ka tas nebija labs signāls pārmaiņām.

Bet es pasakos visiem tiem, kas mani atbalstīja – gan deputātiem, gan cilvēkiem visā Latvijā. Es domāju, ka tas process, kas sākās sestdien, turpināsies.

Jautājums: Vai jūs nāksit politikā caur vēlēšanām?

V.Zatlers: Vispirms man ir jānostrādā mēnesis, kas man ir atlicis, tikpat rūpīgi un kārtīgi, kā esmu darījis līdz šim. Tāpat tiks pieņemti likumi, man tie būs jāizsludina, tāpat būs jādod savs vērtējums. Un vēl ir referendums.

Jautājums: Ar kādām izjūtām jūs sagaidījāt šo vēlēšanu rezultātu, vai tas bija pārsteigums, vai jūs tomēr ar to rēķinājāties?

V.Zatlers: Es domāju, ka lielāks pārsteigums bija Bērziņa kungam. Redzot to atbalstu, kāds bija masu medijos, gan cilvēkiem uz ielas, gan to, cik daudz atbalsta vēstuļu es saņēmu, domāju, ka Bērziņa kungs bija pārsteigts, ka šo vairākumu ir izdevies iegūt un viņš ir likumīgi ievēlēts par jauno Latvijas Valsts prezidentu.

Jautājums: Vai Andris Bērziņš būs labs Valsts prezidents?

V.Zatlers: Atcerēsimies laiku pirms četriem gadiem, kad jūs droši vien prasījāt to pašu – vai Zatlers būs labs prezidents? Un atbilde nāk tikai pēc četriem gadiem.

Jautājums: Kā jūs domājat, vai tad, ja jūs nebūtu sestdien ierosinājis Saeimas atlaišanu, vai balsojums šodien būtu citāds?

V.Zatlers: Ir grūti komentēt to, kā būtu, ja būtu. Kā būtu, ja tantei būtu riteņi – mēs visi zinām seno teicienu. Es vēlreiz teikšu, ka mans paziņojums sestdien bija īstajā brīdī un ar pareizo vēsti. Šīsdienas balsojums man šo pārliecību vēl vairāk nostiprināja.

Jautājums: Ko jūs darīsit tālāk?

V.Zatlers: Strādāšu.

Jautājums: Bet pēc 7.jūlija? Vai, ja nolemsit nākt politikā, vai pievienosities kādam no jau esošajiem politiskajiem spēkiem, vai domāsit par kādu alternatīvu esošajam?

V.Zatlers: Gan tajā brīdī, kad ir gūta uzvara, gan tad, kad ciests zaudējums, pirmais un galvenais uzdevums ir apsēsties un izvērtēt konkrēto situāciju. Pēc tam tikai rīkoties. Ne uzvaras un zaudējuma eiforija, ne steigā darīti darbi nenoved pie labākā rezultāta.

Jautājums: Vai, jūsuprāt, šis balsojums bija atriebība pret jums?

V.Zatlers: Man ir grūti komentēt tādas lietas, jo pēc dabas pats es neesmu atriebīgs un neturu ļaunu.

Jautājums: Vai jūs aicināsit veidot jaunu partiju? Jūs to minējāt kā iespēju gadījumā, ja jūs nepārvēlēs.

V.Zatlers: Vēlreiz atkārtošu. Tad, kad ir kaut kas beidzies un gūta uzvara vai ciests zaudējums, ir jāapstājas, jāapdomā pašam, jāizanalizē situācija un tikai tad jārīkojas. Tieši tā es rīkošos. To es teicu jau pirms dažām dienām, ka esmu pateicis A, B un pateikšu arī C.


Valsts prezidenta Valda Zatlera preses iespēja pēc Saeimas sēdes 2.jūnijā. Valsts prezidenta preses dienesta transkripts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!