• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Par ģimenes valsts pabalsta izmaksu pēc 1.jūlija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2011., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Es biju ar to rēķinājies," – Valdis Zatlers

Vēl šajā numurā

03.06.2011., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Par ģimenes valsts pabalsta izmaksu pēc 1.jūlija

Labklājības ministre Ilona Jurševska apstiprina, ka ģimenes valsts pabalsts no 1.jūlija tiks izmaksāts līdzšinējā apmērā visiem cilvēkiem, kam tas pienākas.

Lai no šā gada 2.pusgada nodrošinātu ģimenes valsts pabalsta izmaksu, Labklājības ministrija (LM) vērsīsies Finanšu ministrijā, lai sagatavotu Ministru kabinetam saskaņotus priekšlikumus par iespējām rast papildu nepieciešamos līdzekļus.

“Labklājības ministrijai tika uzdots reformēt ģimenes valsts pabalstu jau ar šā gada 1.jūliju, atstājot to vai nu trūcīgām personām, vai daudzbērnu ģimenēm, jo 2011.gada budžetā šim mērķim tika samazināts finansējums. Uzskatu, ka tā nav reforma, kas risina problēmas, to skaitā demogrāfiskās. Tāpēc turpinām strādāt pie iespējami labāka risinājuma,” uzsver labklājības ministre I.Jurševska.

Proti, šobrīd būtiskākais ir nodrošināt, lai reformas rezultātā neciestu neviena sociālā grupa, respektīvi, lai atbalstu saņemtu visas sociālās grupas.

Viens no iespējamiem virzieniem ir atbalsta sniegšana ekonomiski aktīvajām ģimenēm ar bērniem, izmantojot iedzīvotāja ienākuma nodokļa atvieglojumu par apgādībā esošu bērnu. Savukārt tās ģimenes, kuras neatrodas darba tirgū, ģimenes valsts pabalsta ekvivalentu varētu saņemt, izmantojot pašvaldību sociālo palīdzību.

Labklājības ministrija šobrīd strādā pie ģimenes valsts pabalsta reformas. To plānots ieviest ar 2012.gada 1.janvāri.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!