• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES budžeta un finanšu plānošanas komisāra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2011., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/231201

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par ģimenes valsts pabalsta izmaksu pēc 1.jūlija

Vēl šajā numurā

03.06.2011., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES budžeta un finanšu plānošanas komisāra vizīti Latvijā

2.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Eiropas Savienības (ES) budžeta un finanšu plānošanas komisāru Janušu Levandovski un pārrunāja aktuālos jautājumus saistībā ar Eiropas Savienības 2012.gada budžetu un nākamo finanšu perspektīvu, norādot, ka Latvijai ir svarīgas divas prioritātes – vienlīdzīgāka platību maksājumu noteikšana zemniekiem un pēc iespējas lielāka finansējuma apjoma pieejamība kohēzijas politikas ietvaros.

ES budžeta un finanšu plānošanas komisārs apstiprināja, ka saskaņā ar Eiropas Komisijas sagatavotajiem priekšlikumiem nākamajā finanšu perspektīvā no 2014. līdz 2020.gadam Latvijas zemnieku saņemto platību maksājumu apjomam plānots būtisks pieaugums, turklāt šādām lauksaimniecības maksājumu reformām paredzams plašs dalībvalstu atbalsts.

Attiecībā uz kohēzijas instrumentiem vēl sagaidāmas spraigas diskusijas, tādēļ komisārs atturējās prognozēt iespējamo iznākumu. Tikšanās dalībnieki apsprieda iespējamo kohēzijas politikas mērķa reģionu un kritēriju ietekmi uz dalībvalstu spēju panākt vienošanos par konkrētu risinājumu nākamajā finanšu ietvarā, kā arī apsprieda Latvijas pieredzi Eiropas Sociālā fonda izmantošanā.

Tāpat komisārs sacīja, ka augstu novērtē Latvijas paveikto finanšu krīzes pārvarēšanā. “Latvija ir pozitīvais piemērs, kā ar atbildīgu un disciplinētu politiku iespējams īsā laikā pārvarēt smagu recesiju un atgriezties uz izaugsmes ceļa. Latvija var lepoties ar paveikto un ar saviem līderiem, kas spējuši to panākt, taču pašlaik Latvijai vēlama politiskā stabilitāte,” norādīja ES budžeta un finanšu plānošanas komisārs J.Levandovskis.

ES budžeta komisārs Latvijā darba vizītē bija ieradies pēc Ministru prezidenta V.Dombrovska uzaicinājuma.

2.jūnijā finanšu ministrs Andris Vilks tikās ar Janušu Levandovski, Eiropas Savienības (ES) budžeta un finanšu plānošanas komisāru.

Tikšanās laikā finanšu ministrs informēja par ekonomikas un finanšu situāciju Latvijā, uzsverot ES finansējuma nozīmi Latvijai, īpaši attiecībā uz ES fondu finansējumu un Kopējās lauksaimniecības politikas tiešajiem maksājumiem Latvijas zemniekiem.

Sarunas gaitā finanšu ministrs ar komisāru pārrunāja arī Eiropas Komisijas sagatavoto ES 2012.gada budžeta projektu, uzsverot Latvijas prioritātes Eiropas Savienības ikgadējā budžetā – pietiekamu finansējumu kohēzijai un lauksaimniecībai, kā arī akcentējot nepieciešamību pārskatīt ievērojamo pieaugumu ES administrācijas izdevumiem situācijā, kad Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālās valdības veic ievērojamus samazinājumus šajā jomā.

Visbeidzot tika pārrunāts 29.jūnijā gaidāmais Eiropas Komisijas priekšlikums nākamam Eiropas Savienības finanšu ietvaram pēc 2013.gada (ES daudzgadu budžets 2014.–2020.g.). Ministrs informēja par Latvijas prioritātēm Kohēzijas un Kopējās lauksaimniecības politikas jomā, kā arī skaidroja, ka pašreiz uzliktais nodokļu slogs uz Latvijas iedzīvotājiem nepieļauj iespēju ieviest jaunus ES līmeņa nodokļus ES budžeta finansēšanai.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs;

Aiga Aizpuriete, finanšu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!