• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno mākslinieku deputātu portretu izstādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mērķtiecīgas un stabilas ģimenes politikas nepieciešamību

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno mākslinieku deputātu portretu izstādi

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 19.maijā Saeimas nama Lielajā vestibilā atklāja Saeimas un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas sadarbības projekta "Portretu galerija" ietvaros tapušo darbu izstādi.

"Ikdienā Saeimas deputāti nopietnām sejām spriež par nopietnām lietām un brīžiem pat aizmirst par smaidu. Aplūkojot šo izstādi, deputāti var uz šiem portretiem paskatīties ar veselīgu humora izjūtu," izstādes atklāšanā teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās jaunajiem māksliniekiem par ieguldīto darbu. "Saeimas namā ir izstādīti daudzi mākslas darbi, piemēram, Purvīša gleznas. Varbūt kādi no šiem jaunajiem māksliniekiem, kuru zīmētie portreti šeit izstādīti, kādreiz paši kļūs par nākamajiem purvīšiem un rozentāļiem," teica S.Āboltiņa.

Mākslas skolas audzēkņi kopš marta sākuma Saeimas sēdēs zīmēja deputātu portretus un situāciju skices. Sadarbības projekts topošajiem māksliniekiem ļāva attīstīt savas prasmes un vienlaikus sniedza ieskatu Saeimas darbā, savukārt deputātiem deva iespēju uz sevi paraudzīties ar jauno mākslinieku acīm.

Saeimai ar J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu izveidojusies cieša sadarbība. Piemēram, 2010.gadā Saeimas namā tika atklāta skolas audzēkņu diplomdarbu izstāde, pērn jaunie mākslinieki pirms Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienas zīmēja Saeimas interjeru svētku rotā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!