• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mērķtiecīgas un stabilas ģimenes politikas nepieciešamību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2011., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par neskaidrībām rīcībspējas ierobežošanas normu izmaiņās

Vēl šajā numurā

26.05.2011., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mērķtiecīgas un stabilas ģimenes politikas nepieciešamību

20.maijā Baltijas asamblejas (BA) rīkotajā konferencē parlamentārieši sprieda par pasākumiem, ko kopīgiem spēkiem īstenot demogrāfiskās situācijas uzlabošanai Baltijas reģionā.

Vērtējot pašreizējo situāciju, BA Sociālo lietu komitejas līdzpriekšsēdētāja Silva Bendrāte pauda, ka "patlaban ģimenes struktūru pārmaiņas rada jaunus uzdevumus, un, izstrādājot un koordinējot ģimenes politiku, aktīvi jādomā, kā motivēt cilvēkus radīt jaunu paaudzi. Eiropā cilvēki dzīvo ilgāk, taču sabiedrība strauji noveco un dzimstības temps strauji krītas, kas ir ļoti negatīva demogrāfijas iezīme".

Konferences dalībnieki bija vienisprātis: lai arī negatīvās demogrāfiskās pārmaiņas vērojamas visā Eiropā, demogrāfiskā situācija un ģimenes atbalsta politika katrā konkrētā valstī atšķiras. Tika atzīmēta pozitīvā dzimstības tendence Igaunijā un šīs valsts īstenotā ģimenes politika. "Būtiska ir gan stabilitāte valsts saimnieciskajā darbībā un mērķtiecīga, pārdomāta, racionāla lēmumu pieņemšana, gan arī skaidrība ģimenēm par tiem lēmumiem, kas uz tām attiecas," uzsvēra S.Bendrāte.

Tāpat diskusijā uzmanība tika pievērsta sabiedrības vērtībām un tam, kā motivēt cilvēkus ticēt nākotnei, uzdrošināties un vēlēties radīt bērnus. Kā viens no risinājumiem tika minēta pozitīva ideoloģiska kampaņa, kas stiprinātu ģimenes vērtību un nozīmi sabiedrībā.

Diskusijas noslēgumā tika nolemts aicināt Baltijas valstu atbildīgās ministrijas sniegt vispusīgu informāciju par ģimenes politikas stratēģiju, tostarp sasniedzamajiem mērķiem, instrumentiem to sasniegšanai, reālajām iespējām un sagaidāmo rezultātu. Par šiem jautājumiem plānots diskutēt plašāk, apspriežot migrācijas politiku demogrāfiskās situācijas kontekstā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!