• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Zviedrijas ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2011., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra darba vizīti Austrijā

Vēl šajā numurā

20.05.2011., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Zviedrijas ekonomisko sadarbību

18.maijā Rīgā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ar Zviedrijas Tirdzniecības kameras pārstāvjiem apsprieda abu valstu ekonomisko sadarbību un ārvalstu investīciju piesaisti Latvijai. Tikšanās notika ikgadējās Zviedrijas Tirdzniecības kameras organizētās biedru sanāksmes laikā.

Uzrunājot Zviedrijas Tirdzniecības palātas biedrus, V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvijas ekonomika ir stabilizēta un tās rādītāji turpina uzlaboties. “Līdz šā gada beigām plānojam pabeigt starptautiskās finanšu palīdzības programmu, un jau tuvāko mēnešu laikā Latvija atgriezīsies starptautiskajos finanšu tirgos. Tas ir nozīmīgs indikators, kas liecina, ka Latvija atgūst ekonomisko patstāvību. Mūsu mērķis ir jau 2012.gadā izpildīt Māstrihtas kritērijus, kas Latvijai ļaus ar 2014.gada 1.janvāri pievienoties eirozonai,” apliecināja premjers.

Vienlaikus valdības vadītājs norādīja, ka ir jāievēro stingra fiskālā politika un jāturpina konsolidācija, taču 2012.gada valsts budžets būs pēdējais fiskālās konsolidācijas budžets.

V.Dombrovskis ar gandarījumu atzina, ka Zviedrija tradicionāli ir viens no svarīgākajiem Latvijas ekonomiskās sadarbības partneriem, un gan ekonomiskās, gan politiskās abu valstu attiecības turpina uzlaboties. 2010.gadā Latvijas eksports uz Zviedriju pieauga par 38% salīdzinājumā ar 2009.gadu, un kopējais tirdzniecības apgrozījums starp abām valstīm pērn bija 657,6 miljoni eiro (par 34% vairāk nekā 2009.gadā).

Starp Latviju un Zviedriju notiek arī intensīva divpusējā sadarbība valsts amatpersonu līmenī, kā arī Eiropas Savienības ietvaros.

Zviedrija ir Latvijas lielākais investīciju partneris, un pērn tā ieņēma 6.vietu Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū, un Latvija saglabā pozitīvu tirdzniecības bilanci ar Zviedriju (142 miljoni eiro).

Mārtiņš Panke,
Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!