• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārvalstu investīciju piesaisti Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2011., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230453

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Zviedrijas ekonomisko sadarbību

Vēl šajā numurā

20.05.2011., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārvalstu investīciju piesaisti Latvijai

19.maijā Rīgā Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadībā notika Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomes (Padome) sēde.

Padome pieņēma zināšana informāciju par Ārvalstu investoru padomes Latvijā un valdības 2010.gada parakstītā memoranda izpildi. Katru gadu ārvalstu investoru un valdības tikšanās laikā tiek apstiprināts komunikē, izvirzot jaunus mērķus uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā un ārvalstu investīciju piesaistē. Sagatavotā informācija apliecina, ka valdība ir veikusi būtiskas reformas ilgtspējīgas fiskālās politikas izveidei, valsts pārvaldes optimizācijai un sociālā atbalsta tīkla attīstības nodrošināšanai. Īstenotie reformu pasākumi ir bijuši vērsti uz birokrātisko šķēršļu būtisku mazināšanu, ēnu ekonomikas apkarošanu, izglītības sistēmas konkurētspējas un atbilstības darba tirgus prasībām nodrošināšanu, jaunu darbavietu radīšanu un nodarbinātības veicināšanu, sociālā atbalsta pasākumu un darba tirgus pasākumu saskaņošanu un uz rezultātiem orientētas publiskās pārvaldes izveidi.

Padome izskatīja informatīvo ziņojumu par ārvalstu tiešo investīciju piesaistes stratēģijas izstrādi. V.Dombrovskis norādīja, ka stratēģija ir jāpilnveido, detalizētāk aprakstot pašreizējo situāciju, kā arī analizējot Lietuvas un Igaunijas pieredzi investīciju piesaistē. Vienlaikus viņš arī norādīja, ka atbalsta mehānismi uzņēmējdarbības sākšanai un veicināšanai ir pastāvīgi jāpilnveido un tiem jābūt pieejamiem neatkarīgi no stratēģijas virzības. Vienlaikus Padome vienojās par nepieciešamību veikt neatkarīgu pašreizējās ārvalstu investīciju piesaistes mehānisma novērtējumu, lai novērstu tajā esošos trūkumus un nepilnības.

Izskatot jautājumu par vēja elektrostaciju attīstību un būvniecību Latvijas teritoriāla jūrā un ekskluzīvajā zonā, Padome pieņēma zināšanai sniegto informāciju un atbalstīja Ekonomikas ministrijas ierosinājumu izstrādāt regulējumu, paredzot, ka vēja elektrostacijas jūrā netiek būvētas stihiski, bet gan valstiski plānoti un saskaņoti. Premjers uzsvēra, ka Ekonomikas ministrijai ir jāvērtē ietekme uz tarifu slogu elektroenerģijas gala lietotājiem, ierobežojot tā pieaugumu.

Izskatot SIA “Cemex” ražošanas izejvielu piegādes nodrošināšanai nepieciešamo autoceļu rekonstrukciju, Padome pieņēma zināšanai informāciju par kritiskā stāvoklī esošā autoceļa posma V1162 Saldus–Kūdras stāvokli un lūdza Satiksmes ministrijai veikt nepieciešamos aprēķinus un izpēti dzelzceļa līnijas atjaunošanai no Kūmu karjeras līdz SIA “Cemex” ražotnei.

Lielo ārvalstu investīciju koordinācijas padome tika izveidota 2010.gadā, lai koordinētu sadarbību starp valsts institūcijām, pašvaldībām, izglītības iestādēm, infrastruktūras uzņēmumiem, speciālo ekonomisko zonu un brīvostu pārvaldēm, pašvaldību infrastruktūras uzņēmumiem, nodrošinot problēmjautājumu risināšanu, lai veicinātu Latvijas ekonomikai būtisku investīciju projektu sekmīgu īstenošanu.

Padomē darbojas Ministru prezidents, tā vietnieks – ekonomikas ministrs. Padomes sastāvā ir iekļauti finanšu, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, satiksmes, vides, izglītības un zinātnes, zemkopības, kā arī ārlietu ministrs.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!