• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Austrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2011., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230454

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par satiksmes ministra darba vizīti Francijā

Vēl šajā numurā

20.05.2011., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Austrijā

18.maijā Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis savas vizītes Austrijā laikā uzstājās Vīnes Diplomātiskajā akadēmijā, kura ir dibināta 18.gadsimtā un ir vecākā šāda veida mācību un pētniecības iestāde pasaulē.

Pēc Latvijas ārpolitikas prioritāšu ieskicēšanas aktuālajā Eiropas un globālajā kontekstā Ģ.V.Kristovskis piedalījās apaļā galda diskusijā ar prominentiem austriešu pētniecisko institūtu un domnīcu, Ārlietu ministrijas, Aizsardzības akadēmijas un Saimniecības kameras pārstāvjiem. Diskusiju vadīja Austrijas bijušais aizsardzības ministrs Verners Faslābends, kurš tagad ir Austrijas Eiropas un drošības politikas institūta un Tautas partijas Politiskās akadēmijas prezidents. Apaļā galda diskusijās padziļināti tika apspriesti Eiropas kaimiņu politikas, ES Austrumu partnerības, attiecību ar Krieviju, Eiropas drošības un aizsardzības politikas aspekti, kā arī starptautiskās aktualitātes. Diskusija noritēja neformālā gaisotnē ar nepārprotamu ieinteresētību par Latvijas viedokli. Diskusijas noslēgumā V.Faslābends izteica publisku ielūgumu Ģ.V.Kristovskim vēlreiz piedalīties šāda veida diskusijā Vīnē.

18.maijā Vīnē ārlietu Latvijas ministrs tikās ar Austrijas vicekancleru un ārlietu ministru Mihaelu Špindelēgeru.

Viņi novērtēja Latvijas un Austrijas divpusējās attiecības un to padziļināšanas perspektīvas ekonomikā, politikā, kultūrā un izglītībā. Tika pārspriesti abām valstīm un visai Eiropai būtiski jautājumi – attiecības ar Austrumu partnerības valstīm un Krieviju, ES Kopējās energopolitikas attīstība, Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) aspekti, makroreģionālās stratēģijas Eiropā, nākamā ES finanšu perspektīva pēc 2013.gada.

Ministrs īpaši aicināja atbalstīt Latvijas pozīciju par taisnīgu līdzekļu sadalījumu mūsu valstij tik svarīgajā KPL un kohēzijas politikā nākamās finanšu perspektīvas kontekstā. Tika skarts arī Latvijas un Austrijas savstarpējā atbalsta starptautiskajās organizācijās jautājums.

Kā vēl viens pozitīvs notikumus Latvijas un Austrijas divpusējo attiecību kontekstā ir darba vizītes laikā abu valstu ārlietu ministru parakstītais divpusējais līgums par savstarpējo pārstāvību konsulārajā jomā. Līgums stājās spēkā ar tā parakstīšanas dienu, un Austrija no 18.maija pārstāv Latviju Šengenas vīzu izsniegšanā Etiopijā, Austrālijā, Venecuēlā un Malaizijā, kur mūsu valstij nav savu vēstniecību vai konsulātu.

Turpinot īstenot ārvalstīs dzīvojošo tautiešu saiknes ar Latviju stiprināšanas politiku, 18.maijā Ģ.V.Kristovskis savas vizītes Austrijā noslēgumā tikās ar Latviešu biedrības Vīnē pārstāvjiem un vietējās latviešu skoliņas vadību. Latvijas vēstniecībā Vīnē sanākušos latviešus ministrs iepazīstināja ar ekonomisko un iekšpolitisko attīstību Latvijā. Tika pārrunāti jautājumi par izglītības turpināšanas iespējām latviešu bērniem pēc atgriešanās Latvijā. Ministrs informēja par Pilsonības likuma grozījumu gaitu Saeimā dubultpilsonības iegūšanas aspektā. Tika apspriestas iespējas, kā kopīgi pastiprināt atbalstu latviešu skolām ārvalstīs. Tikšanās noslēgumā Ģ.V.Kristovskis apliecināja savu pārliecību, ka no Latvijas ekonomiskās krīzes dēļ izceļojušie latvieši atgriezīsies Latvijā ar jauniegūtu pieredzi un izglītību.

Latvijas Republikas vēstniecība
Austrijas Republikā;

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!