• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par paveikto Gaismas pils būvniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2011., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228871

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tanzānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

19.04.2011., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par paveikto Gaismas pils būvniecībā

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti 6.aprīlī, apmeklējot Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas būvlaukumu, atzinīgi novērtēja projekta īstenošanas gaitu.

“Ne velti jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka tiek dēvēta par Gaismas pili, jo jau drīzumā kļūs par mūsdienīgu kultūras centru un patiesi modernu nacionālo dārgumu glabātāju,” uzskata komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete. “Esam gandarīti, ka bibliotēkas būvniecība norit strauji, lai jau 2012.gada 18.novembrī šie darbi būtu pabeigti.”

“Šīs skaistās celtnes atklāšana saistās arī ar vairākiem starptautiski nozīmīgiem notikumiem – 2014.gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, savukārt 2015.gadā Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts,” akcentēja I.Druviete.

Jaunā bibliotēkas ēka un tajā notiekošie kultūras pasākumi dos spēcīgu impulsu Daugavas kreisā krasta atdzimšanai, sacīja komisijas priekšsēdētājas biedrs Jānis Strazdiņš. Savukārt deputāte Janīna Kursīte-Pakule atzina, ka bibliotēkas celtniecības īstenošana ekonomiskās lejupslīdes laikā ir bijis viens no pasākumiem tautsaimniecības sildīšanai.

Patlaban būvniecībā iesaistīti 270 celtnieki, un ēkas būvnieki apliecināja, ka iespēju robežās celtniecībā tiek izmantoti Latvijā ražoti materiāli. Būtisku progresu ēkas tapšanā izdevies panākt, pagājušogad valdībai šim mērķim atvēlot papildu 13 miljonus latu.

Deputāti noskaidroja, ka jau maija sākumā, kad pilnībā būs pabeigta ēkas karkasa konstrukcija, tiks svinēti spāru svētki. Šogad arī plānots noslēgt darbus pie ēkas fasādes un jumta hidroizolācijas, kā arī ēku pieslēgt ārējiem siltumtīkliem, lai nākamajā ziemā varētu turpināt iekšējās apdares un inženiertehniskos darbus.

Telpas, kurās glabāsies bibliotēkas fondā esošās grāmatas, būs aprīkotas ar īpaši piemērotu klimatisko režīmu, savukārt pirmajā stāvā būs auditorija un koncertzāle 300 apmeklētājiem.

Bibliotēkas lasītājiem pavērsies skats uz Daugavu un Rīgas panorāmu, savukārt ēkas augšējā stāvā būs skatu laukums, kas varētu kļūt par tūristu iecienītu vietu, atzina deputāti. Savukārt ēkas iekšienē dominējošais elements būs gaisma, kas plūdīs no jumta līdz pat ēkas pirmajam stāvam.

Konceptuāli atbalstīta saules paneļu izvietošana uz topošās bibliotēkas jumta dienvidu puses, un šobrīd tiek meklēti tehnoloģiskie risinājumi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!